'Floating blue', (C)  Ellen de Vries

‘Floating blue’, (C) Ellen de Vries

Een pareltje in de Kleine Houtstraat: de nieuwe galerie Gemund die zich op nummer 48 bevindt. De naam is ontleend aan de architect die het pand rond 1887 ontwierp, Adriaan Gemund. Momenteel is de tentoonstelling ‘Something Blue’ te zien, fotografie van landschapsfotografe Ellen de Vries. De Vries observeerde het Noorse licht en landschap en fotografeerde dit met de analoge camera. De onbewerkte foto’s stralen de kijken tegemoet met dat diepe blauw, dat in veel werken terugkomt.

(c) Joyce Langenacker

(c) Joyce Langenacker

Wethouder Joyce Langenacker (Economie, Sociale Zaken, Werk, Wonen) is fan van het werk van Ellen de Vries. ,,Er heeft drie maanden lang een foto van Ellen op mijn werkkamer gehangen. Titel ‘ Een nieuwe weg’. Dat paste uiteraard prima bij de fase waarin ik me als nieuwe wethouder bevond. Ze heeft die weg vanuit een  laag camerastandpunt gefotografeerd, hetgeen een speciaal effect geeft aan zo’n foto. De foto’s die zij hier in galerie Gemund toont vind ik ook prachtig. Vooral deze, ‘Blue black’, spreekt me erg aan.’’

(Paul Lips) Langenacker ‘Something Blue’, foto’s  van Ellen de Vries. Galerie Gemund, Kleine Houtstraat 48. Geopend vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

https://nl-nl.facebook.com/GALERIEGEMUND

www.ellendevries.com