Leestijd:

Reading Progress:

Bijzondere werken op tentoonstelling ‘Beeldende Kunst’ van HIT-deelnemers bij Hart

Geplaatst op 14 april 2017


Ik liep naar de Philharmonie om een finale-avond te bezoeken toen een medewerkster van Hart me wees op een stoepkrijtspoor. ,,Kijk nog even om de hoek’’, raadde ze me aan.
Ik volgde het met zwierige lijnen vervaardigde spoor en ontwaarde links een enorm kleurrijk, zintuigelijk kunstwerk, voorstellende een zittende aap, gemaakt door Moritz Ebinger in samenwerking met leerlingen van een aantal regionale middelbare scholen.
Leuke bijkomstigheid is dat het kunstwerk een kleine reis heeft gemaakt langs de trottoirs van verschillende zalen, zoals De Lichtfabriek, de Philharmonie en het Patronaat.

De eerste finaleweek van het Haarlems Interscholair Toernooi zit er op. Prachtige talenten hebben zich gepresenteerd aan een enthousiast publiek. En het is nog niet klaar, want op 13 juni is de finale Theater in de Toneelschuur, en op vrijdagavond 16 juni reikt Ann Demeester om 19.00 uur de prijzen uit voor HIT Beeldende Kunst, in het Hart-gebouw aan de Kleine Houtweg.

Ik ging er van de week even kijken. De tentoonstelling van leerlingen van verschillende middelbare scholen spreidt zich uit over de begane grond en de eerste verdieping.
Een van de eerste dingen die ik zag was een geinige foto van Rafael Beunk van het ECL, die zichzelf (met aangeplakte baard) als Vincent van Gogh heeft gefotografeerd, naar aanleiding van een van de beroemde zelfportretten.
Er zijn meer interpretaties van werk van beroemde kunstenaars te zien, zoals van Picasso en Vermeer. Marloes Neelissen van het Montessori Collega Aerdenhout maakte een prachtige variatie op de beroemde houtsnede ‘Grote golf bij Kanagawa’  van Katsushika Hokusai (1760-1849), waarbij een vrouwfiguur uit (of in) die enorme golf springt.

Verderop in de gang op de begane grond is een ingenieus gemaakt uiltje te zien, van de hand van Lisanne Smakman van de Van Voorthuijsenschool (Professor Eijkmanlaan). Onder meer knijpers, houtjes en veertjes vormden de basis voor dit leuke kunstwerk.


Kiki Herkemij van het ECL maakte ‘Herinnering’ (alzheimer), ook een driedimensionaal werk waarin plastic post-it-tabs zijn geprikt. Al die verschillende kleurtjes, al die herinneringen waar we ons al dan niet nog van bewust zijn…


Ook Elsie Cooper (eveneens ECL) verdiepte zich in het fenomeen ‘alzheimer’, maar werkte dit op een andere manier uit: een revolver richt zich dreigend op een hersenmassa. De gaten in het wapen zeggen genoeg.
De tentoonstelling ‘Beeldende Kunst’  van het Haarlems Interscholair Toernooi is nog tot en met 16 juni te zien.

PAUL LIPS

Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18
Expo geopend: van 8 april tot 17 juni
Tijd: op werkdagen van 10:00 tot 22:00, op zaterdag van 10:00 tot 13:00, zondag gesloten
Entree: gratis[sgmb id=”1″]

https://www.hart-haarlem.nl/onderwijs/hit

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This