Leestijd:

Reading Progress:

Het pand ligt op een hoek waar de zon altijd lijkt te schijnen. Ooit was er een bank in gevestigd, nu wordt er kunst tentoongesteld. Schilderijen en foto’s. Schuin tegenover café ’t Hemeltje aan de Bloemendaalseweg. De kleurrijke schilderijen lachen je als bezoeker tegemoet. De verstilde foto’s vragen om een moment van aandacht.

Vera Bruggeman en Bercis Metz hebben sinds kort hun intrek genomen in het pand. Fotostudio, atelier, verschillende expositiekamers. Een heerlijke plek. Beide kunstenaars leerden elkaar kennen tijdens een eerdere editie van de Haarlemse Kunstlijn. De uitbundigheid van Bruggeman’s schilderijen en de portretten en enigszins surrealistische foto’s van Metz vormen een boeiende combinatie.

Bercis Metz

Een vrouw in een lange zwarte jurk kijkt voorover. Ze lijkt zich te bevinden op de grens van zand en water. De bruingrijze lucht, de lichte teint van gezicht en handen en het zwart van de jurk maken het tafereel mysterieus. De dame is in gedachten verzonken, gedachten waar de toeschouwer alleen maar naar kan raden. Het is één van de foto’s van Metz die in het oog springen.

Vera Bruggeman

Vera Bruggeman is recent bezig met abstract expressionistisch werk. Er staat er een op de ezel. Een woest handschrift vol drippings, rood, wit, blauw, groen, geel en roze. Haar andere werken, zoals die met de geschreven teksten op het doek (‘beeldgedichten’) zijn te zien in andere ruimten. Dan zijn er ook nog talloze kleine werkjes verspreid in het pand. Tijdens de opening nam iemand er daar per ongeluk eentje van mee. Het deert Bruggeman niet. ,,Als ik hier bezig ben met schilderen, met m’n rondscharrelende kleinkind in de buurt, dan voel ik me volmaakt gelukkig.’’

Nog tot eind april zijn de werken van Bruggeman en Metz te zien (en ook te koop) in het pand Bloemendaalseweg 119.

www.verart.nl

www.instagram.com/bercis_gm/

Tekst: Paul Lips

Fotografie: Remco van der Kruis

 

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This