Leestijd:

Reading Progress:

‘Cupcake Concert’ met het Clavis Ensemble zaterdagmiddag in de Doopsgezinde Kerk

Geplaatst op 19 mei 2017

 

Een klassiek ensemble dat een ‘Cupcake Concert’ verzorgt. Zaterdag 20 mei gaat het gebeuren in de Doopsgezinde Kerk (ingang Grote Houtstraat), uitvoerende is het Haarlemse Clavis Ensemble. De leerlingen van de Vioolschool in de leeftijd van 8 tot 15 jaar bakken voorafgaand zelf cupcakes die verkrijgbaar zijn tijdens de uitvoeringen. Het eerste optreden is om 15.00 uur, het tweede om 16.30 uur.

Joretta Witvliet

Vorig jaar speelde het Clavis Ensemble in de tuin van het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland. Een prachtige versie van ‘Water Music’ van Georg Friedrich Händel werd vertolkt, alsook de door huiscomponist en docent Paul Medeiros geschreven compositie ‘Aan het Spaarne’. Het Clavis Ensemble is een initiatief van de Vioolschool Haarlem en heeft geen centrale dirigent, maar een aantal docenten zit tussen de jonge musici en stuurt hen op die manier aan.

Het wordt een gezellige muziekmiddag vanaf 14.00 uur, met veel activiteiten voor kinderen. Naast de twee uitvoeringen is er een flashmob tussen het winkelend publiek in de Grote Houtstraat, een demonstratie van vioolbouwer Jeroen Elswijk en kan er een snaar worden geadopteerd. De optredens zijn gratis, maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om het ensemble te ondersteunen.

http://www.clavisensemble.nl/

www.devioolschool.nl

www.elswijk-vioolbouw.nl

 

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This