Een klassiek ensemble dat een ‘Cupcake Concert’ verzorgt. Zaterdag 20 mei gaat het gebeuren in de Doopsgezinde Kerk (ingang Grote Houtstraat), uitvoerende is het Haarlemse Clavis Ensemble. De leerlingen van de Vioolschool in de leeftijd van 8 tot 15 jaar bakken voorafgaand zelf cupcakes die verkrijgbaar zijn tijdens de uitvoeringen. Het eerste optreden is om 15.00 uur, het tweede om 16.30 uur.

Joretta Witvliet

Vorig jaar speelde het Clavis Ensemble in de tuin van het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland. Een prachtige versie van ‘Water Music’ van Georg Friedrich Händel werd vertolkt, alsook de door huiscomponist en docent Paul Medeiros geschreven compositie ‘Aan het Spaarne’. Het Clavis Ensemble is een initiatief van de Vioolschool Haarlem en heeft geen centrale dirigent, maar een aantal docenten zit tussen de jonge musici en stuurt hen op die manier aan.

Het wordt een gezellige muziekmiddag vanaf 14.00 uur, met veel activiteiten voor kinderen. Naast de twee uitvoeringen is er een flashmob tussen het winkelend publiek in de Grote Houtstraat, een demonstratie van vioolbouwer Jeroen Elswijk en kan er een snaar worden geadopteerd. De optredens zijn gratis, maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om het ensemble te ondersteunen.

http://www.clavisensemble.nl/

www.devioolschool.nl

www.elswijk-vioolbouw.nl