Leestijd:

Reading Progress:

De bravoure van The Jerry Hormone Ego Trip

Geplaatst op 17 juli 2017

Bovenstaande foto: © Remco van der Kruis

Zowel de teksten als de muziek van The Jerry Hormone Ego Trip zouden in de jaren zestig van de vorige eeuw geschreven kunnen zijn. Ruige riffs, heldere formuleringen, en simpele tekstuele onderwerpen als drugsdealers, seks, dood en rock ’n roll. Soms kun je de band betrappen op moderne woorden als ‘Burger King’ of ‘Whopper kaas’. Heerlijk is een zinsnede als ‘Maar het is niet helemaal wat ik er van verwacht had’, over een rijke patjepeëer die alles zo’n beetje voor elkaar heeft, maar:

Ik heb een leuke baan en ja ik verdien leuk
Ik heb een mooie vriendin die ik af en toe neuk
Ik heb een kast van een huis in een villawijk
en een zestig inch plasma waar ik vaak naar kijk

Maar het is niet helemaal wat ik ervan verwacht had
Maar het is niet helemaal wat ik ervan verwacht had

(c) Remco van der Kruis

The Troggs en The Kinks – gemixt met de bravoure van de Haagse Q65 – lijken model te hebben gestaan voor the Jerry Hormone Ego Trip. Zaterdagavond opende de band het vermaarde Kliko Fest in het Patronaat. Zaal 2 (de ‘kleine zaal’) gaf zich niet direct gewonnen voor de pittige Nederrock. Wellicht was The Jerry Hormone Ego Trip iets te veel een buitenbeentje tussen alle garagerockers die gaandeweg de nacht alle Patronaat-ruimtes onveilig zouden maken. Een tikje curieus, omdat twee jaar geleden de Nederbiet-formatie De Kliko’s nog hoge ogen gooide in het café met als kers op de taart een crowdsurfende al basgitaar spelende Jeroen Blijleve vlak onder het plafond. Maar ja, dat zijn Haarlemmers, misschien dat zulks meespeelt.

(c) Remco van der Kruis

Hoe dan ook, de show van The Jerry Hormone Ego Trip zit strak in elkaar, met een hilarisch nummer als ‘Kaketoekan’ , waarbij gitarist/organist Ruben Drenth een mooi partijtje trompet weggeeft en op een jolig fluitje blaast. Over vreemde vogels gesproken, Toon Hermans zou er jaloers op kunnen worden. Op het podium trekt Jerry Hormone (alter ego van Jeroen Aalbers)  met zijn expres-clichématige poses en geestige aankondigingen veel aandacht. Het aanstekelije nummer ‘Josefien’ was al een keer een minuutje te zien bij ‘De Wereld Draait Door’.  The Jerry Hormone Ego Trip is zo’n band die stap voor stap publiek verovert. Juist in de wat kleinere zalen of op regionale festivals komt deze band goed uit de verf. Check ook het album ‘Stout! Stout! Stout!‘.

(c) Remco van der Kruis

TEKST: PAUL LIPS

FOTOGRAFIE: REMCO VAN DER KRUIS

 

 

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This