Leestijd:

Reading Progress:

[sgmb id=”1″]

Wie gisteren het Groot Heiligland opliep, misschien op weg naar het Frans Hals Museum, kon Hans Bossmann daar op straat op zijn van een tafel en een stoel gecreëerd zitmeubel zien zitten. Op een huiselijk kleed met een staande lamp en een stapel tijdschriften. Een klein voorproefje van de Huiskamer van Haarlem.

Huiskamer van Haarlem

,,Deze zomer ga ik vijf weken lang in de Vishal wonen. Die ga ik inrichten als huiskamer met meubilair van topontwerpers maar ook met antiek en spullen uit de kringloop. Het is een andere mindset waarmee je binnen komt. Als je hier (wijst naar Frans Hals Museum) naar binnen loopt, weet je dat je naar prachtige, historische werken van grote waarde gaat kijken. Kom je straks in mijn Huiskamer, dan staat de kunst tussen de spullen van de kringloop. Het gaat er om dat je niet weet wat kunst is en wat gewoon mijn spullen zijn”, legt Hans Bossmann uit over zijn kunstproject ‘De Huiskamer van Haarlem’.”

Huiskamer van Haarlem

Ondertussen trekt de mobiele huiskamer van Bossmann op Groot Heiligland veel bekijks. Dat geeft Bossmann de gelegenheid om zijn crowdfundingproject onder de aandacht te brengen. ,,Bent u geïnteresseerd in kunst, mevrouw?” vraagt hij aan een voorbijgangster. Bij een positief antwoord steekt hij van wal: ,,Ik ga de Vishal inrichten als woonkamer, inclusief een kleine voortuin. De kunstobjecten van 25 kunstenaars en ontwerpers worden onopvallend in het interieur geplaatst. Je komt echt mijn kamer binnen want er zijn ook persoonlijke spullen van mij bij. Maar het wordt meer dan een tentoonstelling. Het wordt een indoor festival met singer songwriters, dichters, workshops en lezingen. En ik heb nog een aantal verrassingen in petto. Alles behalve een saai museum dus. Ik wil proberen om deze mensen een vergoeding te betalen voor de moeite die zij nemen om in mijn huiskamer te komen optreden. Daarom ben ik een crowdfundingproject gestart.”

Huiskamer van Haarlem

Als u een bijdrage wilt leveren aan het project ‘De Huiskamer van Haarlem’, kunt u via deze link een donatie bijdragen: www.voordekunst.nl/projecten/4353.

Hans Bossmann woont van 10 juli tot en met 14 augustus in zijn Huiskamer van Haarlem in de Vishal op de Grote Markt in Haarlem. Iedereen is welkom om op de koffie te komen.

Morgen (26 maart) is Bossmann met zijn mobiele huiskamer vanaf 19.00 uur bij de Stadsschouwburg in Haarlem.

Foto’s en tekst: Remco van der Kruis

[sgmb id=”1″]

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 4

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

Mirjam Verschoor (1975) is beeldend kunstenaar en maakt digitale collages waarbij zij zeventiende-eeuwse klassieke stillevens vermengt met hedendaagse afvalfotografie. Daarnaast maakt zij stillevens waarin subtiele, 'bitterzoete' waarschuwingen met betrekking tot...

Pin It on Pinterest

Share This