Leestijd:

Reading Progress:

[sgmb id=”1″]

Voor de vijfde keer organiseerde fotograaf Jaap Kroon de ‘Tuinkamer van Jaap’ in het Veerkwartier. De formule is eerst lekker eten met onbekenden aan lange tafels en dan luisteren naar een optreden of kijken naar een voorstelling. ,,Iedereen wordt daar gewoon vrolijk van. Samen eten met mensen die je niet kent en dan met die nieuwe vrienden naar mooie muziek luisteren. Dat is toch een topavond!”, zegt Kroon tussen de optredens van Alyssa Gonzalez en Gerson Main in. Hij vervolgt:,,Het mooie is ook dat dit publiek veel aandacht heeft voor de optredende artiest. Iedereen is muisstil en luistert naar de muziek. Het publiek tegenwoordig bij de grote concerten koopt een kaartje voor tientallen euro’s en staat vervolgens de hele avond door het concert heen te praten. Hier niet, hier komt men voor de muziek. En ik geloof dat de wereld door muziek een veel betere wereld kan worden.”

In het Veerkwartier is het gezellig druk. Mensen van de bediening wurmen zich met grote handigheid tussen de mensen door. Dan is er het eerste optreden van de avond. Het is Alyssa Gonzalez uit Rotterdam. Zij laat in een rap tempo allerlei emoties van de moderne sterke vrouw langs komen. Van verliefdheid naar begripvol naar woede. Een wilde cancan en het op eten van een rauwe witlof maken de voorstelling compleet.

Dan is het de beurt aan Gerson Main. Hij nam ooit deel aan het programma ‘De beste singersongwriter van Nederland’ van Giel Beelen. Hij viel al snel af, maar hij gaat lekker door met wat hij leuk vindt en bracht vol zelfspot een album uit met de titel “De slechtste singer-songwriter van Nederland”. Hij zit op een kruk voor het publiek, heel relaxed. Prachtige felgele schoenen aan en de muts op zijn hoofd ontbreekt niet. Op zijn gitaar de tekst ,,Ik ben een gelukszoeker”. Zijn teksten zijn afwisselend heel mooi en doorspekt met heerlijke humor. Zoals het nummer ‘Waarom leven we niet in een folder”:

Waarom leven we niet in een folder
(niet in een folder)
In folders gaat de zon niet onder
(niet in een folder)
En altijd de laagste prijs
Dus in folders zijn we allemaal rijk
Plak mij maar vast in een folder

Daarna komt een lied over een scheetje dat bloemrijk wordt aangekondigd: Een klein pufje ontglipte hem vlak voordat ik de pisstraal hoorde kletteren tegen het urinoir. Thans staan we allebei onze handen te wassen en doet iedereen alsof dit niet heeft plaatsgevonden.

Het was een mooie avond in de Tuinkamer van Jaap. De volgende twee edities zijn op 20 april en 11 mei. In april zijn de muzikale gasten Rob Acda finalist van dit jaar Precursor, Haarlemse dj Dansor en violiste Ewa Pepper. De editie van mei zijn zanger en zangeres Bas Phaff en Camilla Alfieri te gast. Wil je er graag naar toe, dan kun je bellen met het Veerkwartier om te reserveren of mailen naar reserveer@hetveerkwartier.nl. Prijs voor een hap & toegang is € 15,-. Eet je geen hap mee dan is de toegang € 5 en is reserveren niet nodig.

Tekst en Fotografie: Remco van der Kruis

[sgmb id=”1″]

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This