Leestijd:

Reading Progress:

DE VENETIAANSE KAMER ALS CREATIEF VERBINDINGS-STATION IN BLOEMENDAAL

Geplaatst op 5 mei 2014

‘De Venetiaanse Kamer is een verbindings-station en geeft inkijk in scheppingsprocessen, die gewoonlijk in verborgenheid plaatsvinden’. Zo wordt de splinternieuwe broedplaats door initiatiefneemster Julia Henneman omschreven. Een voormalig winkelpand op de hoek van de Korte Kleverlaan en het Bleekerspad vormt de thuisbasis. Zondag 4 mei was de opening.

Afbeelding

Kunstenaars en kunstliefhebbers ontmoeten elkaar in een ontspannen sfeer, met optredens, presentaties en een drankje en een hapje. Zo’n beetje elk kunstvoorwerp of object in de ruimte heeft een verhaal, legt Julia Henneman uit terwijl ze een rondleiding geeft en wijst op een fraaie foto van een stukje woestijn in Namibië gezien uit een raam (van Alexa Hillen), met daarnaast een ontwerptekening gemaakt door Julia’s vader, die voor architect leerde maar het vak nimmer uitoefende.

Afbeelding

Ondertussen stroomt het publiek binnen en geeft Margje Wittermans een voorproefje van haar voorstelling ‘Piece of my heart’, die handelt over het leven van blueslegende Janis Joplin en in juni in première zal gaan tijdens het Oerol Festival op Terschelling. En er zijn meer korte optredens, zoals dat van actrice Judith Brokking, dichteres Sylvia Hubers en cabaretier Jelle Kuiper, die een hilarische veiling leidt.

Afbeelding

Mooi is de presentatie van sieraden die werden ontworpen door Julia Henneman en smid Myrthe Apeldoorn. Een armband, oorbellen, een tiara, allemaal sieraden (geshowd door model Wies) waarin het thema van de ‘band van Möbius’ (symbool van oneindigheid) in is verwerkt. Er is zelfs een ‘lemma’, waarmee een stropdas (zowel voor dames als voor heren) kan worden gestrikt.

Afbeelding

Julia Henneman zal haar Venetiaanse Kamer telkens veranderen en het publiek uitnodigen te komen kijken bij het ‘work in progress’. Vanaf de herfst zijn er opnieuw manifestaties onder de noemer ‘Overstekend Wild’.

 TEKST & FOTO’S: PAUL LIPS

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This