Leestijd:

Reading Progress:

Désirée, Coby en Natascha zondagmiddag in het Jan en Piet Museum

Geplaatst op 2 februari 2018

Bovenstaande foto: Desirée van Amsterdam

De drie beeldend kunstenaars Désirée van Amsterdam, Coby Schonenberg en Natascha Beets exposeren zondag 4 februari in het Jan en Piet Museum aan de Dijkstraat, als onderdeel van de Spaarne Kunstroute.

Een bezoek aan huis bij Désirée van Amsterdam in Haarlem Zuidwest levert een inspirerend uurtje op. Overal schilderijen, een autosloperij-doek op de ezel, aan de muur, maar verder in de huiskamer ook beschilderde ‘tissue-boxen’, ‘used-coffeefilter mail art’ en beschilderde vazen in de vensterbank. Daarnaast hangen er in de gang allerlei kleine kunstwerkjes van collega-kunstenaars, die Van Amsterdam verzamelt. ,,Ik hoef niet louter eigen werk in huis’’, zegt ze er over.

Komende zondag exposeert Van Amsterdam in het Jan en Piet Museum, met aan haar zijde Coby Schonenberg en Natascha Beets. Tijdens een eerder bezoek aan het museum kwam het tijdens een gesprek met de directeuren op de mogelijkheid voor een eventuele zondagmiddag-expositie. Tegelijkertijd speelde de kwestie van de aanstaande ontruiming van het museum, waarbij nog niet duidelijk is naar waar Jan en Piet onderdak zullen krijgen. Daarover worden nog gesprekken gevoerd. Voorlopig blijft het Jan en Piet nog wel even aan de Dijkstraat, dus er konden spijkers met koppen worden geslagen. Désirée van Amsterdam: ,,We hebben het eigenlijk binnen een paar weken geregeld. ‘Hang het hier maar lekker vol’, zeiden de heren. Maar het zijn best veel wanden, dus vandaar dat ik Coby en Natascha er bij heb gevraagd. Hun werken passen mooi bij het mijne.’’

Natascha Beets

Het is een kwestie van elkaar versterken en inspireren. Desirée en Coby namen al vaker deel aan edities van de Kunstlijn en Vijfhoekkunstroute, Natascha maakte met haar huisdierenportretten furore tijdens de laatste editie van het festival Schalkwijk aan Zee. Vrolijke honden en katten zoals we ze als huisdier dagelijks meemaken. Zondag toont ze een serie ‘gelukzalige kattenportretten’. Ze laat haar bijdrage onderdeel zijn van de Geluksroute, die dit weekeinde in de regio Haarlem wordt gehouden.


‘Ken je ze? Die heerlijke eigenwijze, o zo aaibare, vervelende, arrogante, op verkeerde plekken liggende, mooie spullen kapot krabbende, knuffelbare, op verkeerde momenten aandacht vragende, ontzettend verharende super lieve poezebeesten? En word jij daar ook zo gelukkig van?’, schrijft ze.
Désiree en Coby (en sinds kort ook Natascha) zijn actief bij Studio Artistiek aan het Klein Heiligland, een club met zestig leden die wekelijks op de woensdag bij elkaar komt om te schilderen.

Coby Schonenberg

Coby Schonenberg: ,,Mijn werk bestaat veelal uit landschappelijke impressies. Vrij werk met acryl, maar ik verwerk er ook regelmatig materie in, zoals zand of veren. Ik hou er van om workshops te geven voor mensen die nog nooit geschilderd hebben. Die vinden dat aanvankelijk best eng, maar gaandeweg ontstaat dan het schildersplezier. Laatst hebben we zo’n workshop gecombineerd met een high-tea, dat was erg leuk.’’

PAUL LIPS

Désirée van Amsterdam, Coby Schonenberg en Natascha Beets in het Jan en Piet Museum, Dijkstraat 10, zondag 4 februari vanaf 13.00 uur, livemuziek vanaf 16.00 uur.

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This