Leestijd:

Reading Progress:

Judith tijdens het optreden in de Nieuwe Kerk in Haarlem in februari. Op de rug zanger Joost Verhagen.

Zangeres Judith Wesselius heeft een verslag gemaakt over het afgelopen weekend van de band Grey Lotus. De band is druk bezig met het maken van een nieuwe album. Dus er moet geluisterd worden naar de opnames die zij maakten in Winterswijk, nagedacht worden over aanvullingen en gastoptredens en er moeten CD/LP’s gesigneerd worden. Kortom, een volle agenda. Lees het verslag van Judith: Afgelopen weekend waren wij druk in de weer.
Het is een periode waarin van alles gebeurt: komende maanden staat er veel op de agenda van Grey Lotus. Dit maakt ons enthousiast maar het is ook spannend; er moet van alles geregeld, ingestudeerd, geboekt, opgenomen en uitgevoerd worden.

Zo zijn we op een regenachtige zaterdagmiddag bezig geweest met het signeren van eerdere Grey Lotusplaten en cd’s, om de donateurs van Voordekunst te kunnen voorzien van de beloofde tegenprestaties. Het ging hier om zo’n 100 platen en cd’s dus er moest een functioneel signeersysteem worden bedacht. Aangezien Daan heel praktisch is ingesteld kwam hij al snel met een goed uitgedachte taakverdeling. Hier is een jolige livestream van gemaakt, welke terug is te vinden op Facebook.

Hierna hebben we met zijn allen de takes teruggeluisterd van Winterswijk. We hebben voor ieder nummer een definitieve keuze gemaakt en besproken wat de nummers nog nodig hebben aan overdubs/gastmuzikanten. Van het terugluisteren van de nummers werden we allen erg enthousiast; fijn om te merken dat we hetzelfde positieve gevoel kregen met een frisse blik (of eigenlijk gehoor), een paar weken na Winterswijk. Vervolgens hebben we nieuwe nummers van Robert Wyatt uitgekozen ter aanvulling van onze Robert Wyatt-set, die we vorig jaar al vaker hebben uitgevoerd (o.a. in het Patronaatcafé en in De Waag) en in september nogmaals ten gehore zullen brengen.

Zondag hebben we een liveopname gemaakt van onze akoestische set (bezetting bestaande uit Daan, Niels, Judith, Joost) in de Pletterij. De donateurs van Voordekunst waren uitgenodigd om dit bij te wonen. Tijdens de soundcheck ontstond een mooie (en daarom ook hilarische) jazzversie van het nummer Schudden van Def Rhymes. Uiteindelijk hebben toch maar besloten om onze eigen muziek ten gehore te brengen en Def Rhymes weer op de plank te leggen. We hebben onze set gespeeld voor een fijn, intiem publiek, dat bovendien voor prachtige klapopnames heeft gezorgd. Buiten was het bloedheet en ook binnen bracht de podiumverlichting de band in tropische sferen. Zwetend en wel hebben we een set gespeeld waar we tevreden over zijn. En daarna hebben we, zoals bijna een bandtraditie is geworden, calippo cola’s gehaald om een beetje af te koelen en op te laden voor het afbouwen.

Volgend weekend begeeft de kleine bezetting zich richting Antwerpen om bij Papa Jos op te treden. De nummers zitten er na afgelopen weekend in ieder geval weer goed in.

Tekst: Judith Wesselius

Fotografie: Remco van der Kruis

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This