[sgmb id=”1″]

Ik wandelde het Raecks Café binnen. Er was geen doorkomen aan. Er was een muzikaal kerstfeest aan de gang. Een enigszins vreemde, besnorde sinjeur stond te zingen. ‘Santa Claus wants some lovin’. Het bleek een kerstman zonder baard, ogend als een functionaris die aan het eind van het jaar de meterstanden even op komt nemen.

Vanaf zijn trui keek een rendier korzelig naar het aanwezige publiek. ’Santa Claus is The Boss, Santa Claus is the cause of it all’, klonk het. The Sleigh Shakers heette de band. Rhythm and blues met messcherpe gitaarpartijen, strak- bas & slagwerk, en als kers op de taart een loeiende bluesharp. Muziek waar Muddy Waters en Bo Diddley vrolijk van zouden worden.

Kerstmis is voor velen de mooiste tijd van het jaar, voor anderen een gruwel. Onschuldig familievertier of een ware ‘Jingle Hell’, eindigend kotsend in een fietstas. Vandaar dat er sinds jaar en dag alternatieve manieren worden gezocht en aangeboden om het verplichte meerdaagse familiefestijn op een andere wijze in te vullen. Dat kan tijdens de ‘Christmas Crapshoot’, het door Irrational Library georganiseerde festijn op kerstavond, maandagavond 24 december in het Patronaat. Tijdens die avond geven The Sleigh Shakers om half tien acte de presence.

https://open.spotify.com/artist/027bNmwuDeU2hpNC52yQFH