Leestijd:

Reading Progress:

Een imaginaire ‘album release show’

Judith Wesselius

Geplaatst op 20 april 2022

Een plek waar niemand wordt gekwetst. Een plek waar je niet verwond hoeft te raken door het verschijnsel liefdesverdriet. Zou die bestaan? Imaginair wellicht. Zoals in Het Badhuis aan het Leidseplein bijvoorbeeld, waar vrijdagavond 15 april een sfeervolle imaginaire album release show ‘A Place No One Gets Hurt’ plaatsvond van Haarlemse Judith Wesselius en haar ensemble.

tekst: Paul Lips
fotografie: Remco van der Kruis

Judith Wesselius

Er is vrijdagavond zelfs iemand op het concert afgekomen die bekent ‘nog nooit eerder’ in het Badhuis te zijn geweest. Voor alles moet eens de eerste keer zijn. Er gebeuren immers mooie dingen daar aan het Leidseplein, of het nu muziek, theater, wijkbijeenkomsten, bierproeverijen of exposities betreft. Het is een plek waar je je welkom mag voelen. Aan snarenprins Martien Keesmaat de eer om de avond te openen. Hij brengt op verschillende gitaren zowel eigen werk als vertolkingen van composities van Erik Satie die je doorgaans op piano hoort. Beetje jammer dat de technici het geluid zó snoeihard hebben afgesteld dat er aanvankelijk niet zo veel te genieten valt. Enkele stukken later blijken de heren de schuiven iets beter onder controle te hebben. Hier en daar klinkt tijdens de Satie-vertolkingen bewonderend gemompel in de zaal: ‘dit stuk moest ik vroeger ook op de piano instuderen, verdomd lastig’.

Judith Wesselius
Begeleid door Joshua Aaron (toetsen), Robin van Baaren (contrabas) Yara Burger & Stephanie Yavelow (zang) brengt Judith Wesselius vervolgens haar meerstemmige liederen over de diverse stadia van het fenomeen liefdesverdriet. Een wonderschoon boeket in een stijl die je niet vaak zult horen in de Spaarnestad. De ovatie na afloop is dan ook hartverwarmend.
Maar toch knaagt er iets. Het gaat dus om een programma dat drie jaar geleden al over het voetlicht werd gebracht. Dat dat vervelende corona daar tussendoor kwam, daar kan uiteraard niemand iets aan doen. Op Spaarnestroom verscheen destijds het volgende artikel:

Liederen over de liefde die als een distel verwondt – Spaarnestroom

Judith Wesselius

Daarnaast gaat het deze avond om een album-release show, maar waar is het album? ‘Moet nog worden gemastered’, klinkt het hier en daar. Het album ‘A Place No One Gets Hurt‘ zal binnenkort via de streamingdiensten te beluisteren zijn. De aanwezigen worden daarvan op de hoogte gesteld. Wij wachten in spanning af.

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This