Leestijd:

Reading Progress:

EEN KIJKJE IN DE WONDERKAMERS VAN HANS BOSSMANN

Geplaatst op 26 februari 2014

‘Wonderkamers’ is een nieuw initiatief van Hans Bossman. Bossmann is ‘ beeldend kunstenaar zonder atelier’ en houdt van ‘interacties met mensen’, zoals hij zelf zegt. Op een prachtige locatie aan de Geertruida Carelsenstraat 44 in de Amsterdamsebuurt is zaterdag een manifestatie met verschillende optredens en exposanten.

Hans Bossmann

Wie het pand aan de G. Carelsenstraat betreedt raakt snel onder de indruk. Twee immense ruimtes hebben elk de omvang van een atelier, en daarachter is nog een werkplaats waar technische handelingen kunnen worden verricht. Hans Bossmann verbouwde het pand volgens zijn eigen ideeën.

Wonderkamers is een multifunctionele plek waar uitersten in de cultuur kunnen samenkomen, zo valt er op de Facebookpagina te lezen. Amusement ontmoet elitaire kunst en jeugdliteratuur gaat hand in hand met design.

Hans Bossmann

Aan Hans Bossmann is te merken dat hij in het dagelijks leven tevens actief is als docent, zo levendig weet hij te vertellen over eerder projecten. In 1998 had hij in Tilburg een project onder de noemer ‘Dagblad Zonder nieuws’. Op bloedserieuze wijze werd een krant ‘waar niks in stond’ vervaardigd, met blanco pagina’s en als enige kenmerk een wikkel met de geadresseerde.

Verrassing en verwondering zijn begrippen die hoog in het vaandel staan bij de man achter dit nieuwe initiatief. De opening is zaterdag 1 maart tussen 14.00 en 18.00 uur. Schrijfster Anke Kranendonk komt verhalen voordragen, Eva Toorenent exposeert tekeningen en Soek showt zijn zelfgemaakte kleding, vervaardigd uit gedragen kledingstukken. Pianist Harmen Fraanje treedt op, Jacqueline van Eeden exposeert en van Pieter Groeneveldt wordt een bijzondere keramiekverzameling getoond. De volledige lijst met deelnemers is te vinden via de Facebookpagina van Wonderkamers: www.facebook.com/wonderkamers.nl

,,Het zijn allemaal gedreven kunstenaars en ze zijn totaal verschillend’’, verzekert Hans Bossmann. ,,Wonderkamers moet een podium voor cultuur worden waar niet alleen kunstliefhebbers welkom zijn.’’

Hans Bossmann

INTERVIEW: PAUL LIPS

FOTOGRAFIE: REMCO VAN DER KRUIS

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

1 Reactie

  1. Isaak

    De heer Bossmann is een creatieve, maar verwarde man. Dit wekt mijn interesse totaal niet.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This