Leestijd:

Reading Progress:

Eendagstentoonstelling met beeldende kunst van Lize Kindt

Geplaatst op 9 januari 2017

tentoonstelling

Een soort ‘Gluren bij de Buren’ maar dan in de sfeer van beeldende kunst. Zo omschrijft Haarlemmer Thijn de Ruyter de eendagstentoonstelling met kunst van zijn moeder Lize Kindt (1938-2015), die afgelopen zaterdag werd gehouden in zijn huis in het nog niet zo lang bestaande buurtje tussen Engelandlaan en Zuid-Schalkwijkerweg, op steenworp afstand van het Spaarne.

Lize Kindt was woonachtig als vrijbuiter in een stacaravan in Bergen op Zoom, en stond als kunstenaar bekend als ‘alleskunner’. Ze vervaardigde aquarellen, sieraden, wandkleden, kleding, tassen, keramiek en zo meer. Werk van haar is te vinden in de SBK Kunstuitleen en bij diverse galeries.

Aquarel van Lize Kindt

Aquarel van Lize Kindt

Dit kleine aquarelletje sprak mij aan, door de eenvoud die enigszins doet denken aan het werk van Metten Koornstra.

Het is leuk dat via zo’n huiselijke eendagstentoonstelling de gelegenheid wordt geboden om kennis te nemen van kunst. Dit gebeurde afgelopen jaar ook al op 30 oktober tijdens het buurtfestival ‘Koningin tussen de Schuifdeuren’ in de Koninginnebuurt. Misschien zet de trend zich voort.

(PL)

a-figuur-bij-huis-en-bomen

litho van Metten Koornstra

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

2 Reacties

  1. Mirjam Reitsma

    Ik heb 2 schilderijen van Lize Kindt. Mijn opa was vroeger haar buurman op de camping. Mijn vader heeft ze van haar gekocht. Ik speelde altijd met haar kleindochter.

    Antwoord
  2. Strijkstra

    Ik heb een mooi Aquarel van Lize Kindt. Vrolijk! Het was “wisselkunst”. De Dienst verspreide Rijkscollecties (de huidige Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) verkreeg dit kunstwerk via de BKR-regeling (beeldende kunstenaarsregeling), De gemeentes die deze regeling uitvoerden konden kunstenaars ondersteunen door uitgezochte kunstwerken aan te schaffen. Wisselkunst werd in openbare gebouwen getoond en na een bepaalde tijd omgeruild of verkocht. Dit werk kan ik verkopen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This