Irene van der Wolf werkt met het materiaal vilt en exposeert nog enkele dagen bij Meervilt! Aan de Haarlemse Jansweg 27. Ze maakt allerlei werk: van tassen tot jurken en van jassen tot vilt-tableaus voor aan de wand.

Vilt bij Meervilt!

Wie achteloos binnenwandelt bij Meervilt! aan de Jansweg kan verrast worden door de drukte in de winkel. Vele dames en heren bezoeken de tentoonstelling of willen meer weten over dit bijzondere materiaal. In de winkel zijn allerlei materialen te koop, en er is een webshop waar bestellingen kunnen worden gedaan.

Vilt bij Meervilt!

Irene van der Wolf is kunstenaar, therapeut en auteur. Ze bracht al diverse boeken uit waarin uitleg wordt gegeven over de zogeheten ‘upwolfing’-techniek: het vilten van vormen door middel van een mal. Bij Meervilt! zijn vele voorbeelden te zien van deze techniek. Mooi is ook de jurk in onder meer de kleuren paars, oranje en rood, vervaardigd uit viltresten. Aan de tafel in de winkel kan een blik worden geworpen in de verschillende boeken die Van der Wolf uitbracht. Naast de uitleg staan er levenswijsheden in, met hier en daar een gedicht.

Vilt bij Meervilt!

SPELEN

Spelen is zonder oordeel gewoon maar doen.

Spelen is volgend zijn aan je ingevingen.

Spelen is volgend zijn aan jou.

Spelen is stromen.

Spelen is lekker.

Spelen is je creativiteit leven.

Spelen is levend.

Spelen is genieten.

Spelen is je hart voeden.

Spelen is jezelf gunnen.

Spelen is loslaten.

Spelen is vrijheid.

Spelen is ruimte geven.

Spelen is een groot component in een creatief proces.

Spelen heeft een plek in een volwassen en gelukkig leven.

Spelen ontstaat alleen in het hier en nu.

De expositie ‘Beeld in zicht’ is nog vandaag, morgen en zaterdag (tussen 11.00 en 16.00 uur) te zien bij Meervilt!, Jansweg 29 te Haarlem. Meer informatie via http://www.meervilt.nl/

Tekst & foto’s: Paul Lips