Leestijd:

Reading Progress:

Haarlem Jazz & More opende woensdag op de Grote Markt met de cover ‘Disco Inferno’, uitgevoerd door de Haarlemse formatie Fox and  the Mayors. ‘Geen jazz’, gaf de band ruiterlijk toe.

Voor de ‘pure jazz’ gaan we dit jaar opnieuw naar het Nieuwekerksplein, voor de vrolijke mengelmoes van voor-elk-wat-wils is de Grote Markt de plek bij uitstek. Bij Fox and the Mayors kun je een breed scala aan hitcovers verwachten, zoals ‘Sex Bomb’, ‘Great Balls Of Fire’ en ‘Never Be Clever’. Dat laatste nummer wordt dan gezongen door de bassist, die zich tevens stort op ‘Still Believe’, van oorsprong een compositie van Bertus Borgers en Paul Smeenk (Sweet d’Buster). Herman Brood and his Wild Romance maakten er een succesvolle cover van (op het live-album ‘Cha Cha’), en deze versie wordt dan weer gecovered door Fox and the Mayors.

Rijbroek

Maar het zaakje gaat pas echt vlammen als good old ‘Jantje’ Rijbroek de gitaar omgespt. De Haarlemse legende tracteert het toegestroomde publiek op onversneden bluesrock, in een mooie muzikale interactie met gitarist Nick Vos.

Uiteraard worden de billen nog even geschud richting publiek, wordt er gesjanst met de oogverblindende backgroundvocalistes The Blackbirds en voor dat je het weet is het alweer voorbij. Het dondert niet.

Jan (2)

Jazz of niet, dit was een fijne feestelijke opening van Haarlem Jazz & More. Rijbroek wist zelfs de onverstoorbare slagwerker Marcel Schmidt een lach te ontfutselen, dus dan ben je een meneer.

 TEKST & FOTO’S: PAUL LIPS

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This