Leestijd:

Reading Progress:

In de Kunstkelder aan de Drossestraat is een tentoonstelling met verschillende beeldend kunstenaars te zien onder de titel ‘Affordable Art Exhibition’. Affordable betekent: betaalbaar.

Ik wandelde er wat rond en wat vooral opviel waren de mij nog niet bekende namen van de exposanten. Heerlijk, zo’n tentoonstelling waar je jezelf kunt laven aan kunst, en wat langer stil kunt staan bij werken die jou aanspreken. De naam van de maker doet er dan pas in tweede instantie toe.

Zo zag ik een fraaie foto van een poster geplakt op een afvalbak, die tot aan de nok toe was volgepropt. Ook naast en op de bak was uit nood maar afval geplaatst. Het affiche was van een Venetiaanse tentoonstelling van de kunstenaar Salvador Dalí, voorstellende een tak waar overheen zo’n slap uurwerk was gedrapeerd, een van Dalí’s handelsmerken. Titel van de foto: ‘Garbage Painter’. Maker: Jeroen van den Berg.

kelder1

Bij de schilderijen van Antoinette Grote Gansey (Den Haag, 1953)  hield ik halt. Geabstraheerde landschappen in een beperkt palet, geschilderd in acrylverf. Maar er was nog een serie van acht schilderijtjes die mijn aandacht trokken. Het waren verbeeldingen van autospiegels, zeer waarschijnlijk eerst gefotografeerd en vervolgens geschilderd.

Auto’s over de snelweg. Auto’s rijdend over een dijk, waarschijnlijk de Afsluitdijk. De lichten van naderende voertuigen op de achtergrond, tegen een zachtroze lucht.

Lee Friedlander, Texas, 2006, from 'America by car'

Lee Friedlander, Texas, 2006, ‘America by car’

Het deed me denken aan de foto’s van de Amerikaan Lee Friedlander, die een serie maakte onder de titel ‘America by car’, waarin hij landschappen in zwart-wit fotografeerde door de autospiegel, met een intrigerend resultaat.

PAUL LIPS

kelderc

De Kunstkelder is open van 11.00 tot 18:00 uur.

https://www.facebook.com/kunstkelder/about/

Website Antoinette Grote Gansey: http://www.grotegansey.com/

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This