Leestijd:

Reading Progress:

‘GITAARLEM MEETS GITAARLAM’ IN HET HUIS VAN GITAARLEM OP ZATERDAG 22 NOVEMBER

Geplaatst op 17 november 2014

‘GITAARLEM MEETS GITAARLAM’, met Yorick van Norden, Joshua Baumgarten, Sjef Huurdeman & Martin Huurdeman en Chord und Discord in het Huis van Gitaarlem op zaterdag 22 november

1604461_198889103653590_1388721979_n
Onder de titel ‘Gitaarlem Meets Gitaarlam’ stelde Gitaarlem-huisfilosoof Paul Lips een muzikaal programma samen, dat wordt uitgevoerd op zaterdagmiddag  22 november, vanaf 15.00 uur in het Huis van Gitaarlem aan Grote Houtstraat 5.

250338_285926558283177_6911080155536101800_nOp uitnodiging van Michael Struis van de Stichting Gitaarlem heeft journalist Paul Lips gekozen voor een vertegenwoordiger van zowel de Lem als de Lam-kant. Immers, naast Gitaarlem (bedoeld om de Haarlemse muziekindustrie te ondersteunen) is er een alternatief in de vorm van Gitaarlam, een initiatief van Joshua Baumgarten en Marian Garcia Mora (bassiste van Chord und Discord). Gitaarlam (‘a not so serious request’) is een tegengeluid richting Serious Request en wil laten zien dat er méér is dan de gevestigde namen op het gebied van muziek. GitaarLem ontmoet GitaarLam deze zaterdagmiddag.
Naast muziek zal er gesproken worden door o.a. dominee Tom de Haan van de Grote Kerk.

Yorick van Norden
YORICK VAN NORDEN
Yorick van Norden is songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Haarlem. Al op jonge leeftijd begon hij geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk. Hij was frontman van The Hype en legt momenteel de laatste hand aan zijn solo-album,  opgenomen  in de SSE Noord Studio van Excelsior Recordings-producer Frans Hagenaars.

JOSHUA BAUMGARTEN
Joshua Baumgarten is huisdichter van Haarlemtown/Irrational Library. Hij is inspirator en organisator van vele verschillende muzikale en culturele evenementen en treedt daarbij steevast op als gastheer.

SJEF HUURDEMAN & MARTIN HUURDEMAN
Sjef Huurdeman (zang/bluesharp) en Martin Huurdeman (guitar) maken deel uit van de Sgeurvreters, een formatie die rauwe bewerkingen brengt van klassiekers uit de rhythm & blues.

Chord und DiscordCHORD UND DISCORD
Ooit begon Chord und Discord als 20-man sterk noiserock-orkest. Van die formatie is de harde kern overgebleven: Sebastian Cupido (zang/gitaar), Eoin Roberts (gitaar/viool), Marian Garcia Mora (bas/zang) en Matthias Hiemstra (slagwerk). De leden van Chord und Discord zijn einzelgängers. De band is eigenzinnig en doet waar ze zin in heeft. De muzikanten nemen deel aan talloze muzikale projecten, bijten zich vast in een ‘do it yourself’-mentaliteit en storten zich in een geniale mix van noise, garage,  sfeervolle ballades, ware popliedjes en punk. Dit jaar kwam het album ‘Violence’ uit. ‘Sebastian Cupido klinkt als een losgeslagen Neil Young en brengt alles met gevoel. Het rockt. Het schuurt. Het klinkt toegankelijk maar tegelijkertijd dissonant en brutaal.’ (Zwaremetalen.com)

Waar: Huis van Gitaarlem, Grote Houtstraat 5, Haarlem
Wanneer: zaterdag 22 november
Tijd: 15.00 uur
Toegang: Gratis 

www.yorickvannorden.nl

https://nl-nl.facebook.com/ChordUndDiscord

ALBUM ‘VIOLENCE’: http://chordunddiscord.bandcamp.com/

www.gitaarlem.nl

https://www.facebook.com/Gitaarlam

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This