Leestijd:

Reading Progress:

GITARIST JEROEN DEN HENGST OVER BEATCREAM (20 JAAR ROB ACDA AWARD)

Geplaatst op 29 mei 2015

Het twintigjarig bestaan van het popconcours Rob Acda Award wordt zaterdagavond opgeluisterd met een optreden van de roemruchte Haarlemse funkmetalband Beatcream. ,,We waren stronteigenwijs in die tijd’’, zegt gitarist Jeroen den Hengst.

NPI01_000457_U

Beatcream ontstond eind jaren tachtig en had aanvankelijk nog Ro Krom (Gotcha!) op slagwerk. De naam is een woordspeling op slagroom. De groep bracht twee albums uit, ‘People stink’ (1992) en ‘Masters of bad taste’ (1994).
Jeroen den Hengst: ,,Het ging als een speer. We hebben in die periode heel veel in het buitenland gespeeld. Gotcha! had de weg voor ons geplaveid, wij gingen mee in de slipstream, ook al is onze muziek anders.”

Beatcream nu. Selfie.

Beatcream nu. Selfie.

De Rob Acda Award werd in 1995 door het Patronaat ingesteld als muzikale competitie voor veelbelovende bands uit Haarlem en omstreken. De naam verwijst naar de te vroeg overleden Rob Acda, tourmanager van o.a. De Dijk en The Pretty Things en medeoprichter van het Patronaat.
Vòòrdat de Rob Acda Award ontstond was er de Bananas Trofee, geïnitieerd door Daan van Rijsbergen vanuit het oefenruimtecomplex Bananas.

Jeroen den Hengst: ,,Wij deden mee met de Bananas Trofee, maar dat meedoen was eigenlijk meer een formaliteit. We deden mee om die prijs te komen ophalen, haha. We waren stronteigenwijs in die tijd.’’

Jeroen den Hengst

Jeroen den Hengst

Inmiddels woont Jeroen den Hengst in Amsterdam. Ook al vindt hij het leuk om weer eens in het Patronaat te spelen, Haarlem is hem ‘iets te klein’. Den Hengst is maandelijks te vinden in Pakhuis Wilhemina als gitarist van de band die de Hardrock-Karaoke begeleidt. De goede herinneringen aan Beatcream overheersen.
,,Het was een fantastische tijd. Alles wat je als bandje maar mee kunt maken hebben we mee gemaakt. Seks, drugs & rock ’n roll.’’

PAUL LIPS

http://www.robacdaaward.nl/page/20-jaar-rob-acda-award-festival

http://www.robacdaaward.nl/page/20-jaar-rob-acda-award-festival

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This