Leestijd:

Reading Progress:

Grey Lotus – Het nieuwe album komt II

Geplaatst op 26 juni 2016

Gisteren zijn we begonnen om de verrichtingen van Grey Lotus via zanger Joost Verhagen te volgen tijdens de opnames van hun nieuwe album. Als je dat gemist hebt, dan kun je het hier lezen. Vandaag dag 2: 25 juni:
Op het moment dat ik dit schrijf hangen we met zijn allen volledig uitgeput op de bank van onze lodgetent. In onze oorspronkelijke planning (daar is de ‘oorspronkelijke planning’ weer) zouden we vandaag drie nummers en een stuk improvisatie nemen tussen 10 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. Maar we hebben onze eigen verwachtingen overstegen en hadden omstreeks 6 uur ’s avonds al zoveel werk op band staan dat we morgen alleen nog maar Ascension en Vengeance hoeven op te nemen. Overigens hebben we ook besloten dat veel nummers op het uiteindelijke album zullen worden voorzien van andere titels.

Het opnameproces was voor mij persoonlijk best wel een vervreemdende ervaring. Terwijl alle instrumentalisten in de studioruimte muziek zitten te maken, zingen Judith en ikzelf guide vocals vanuit de controlroom. Het is niet heel belangrijk dat de zanglijnen al perfect zijn, en dat komt mij eigenlijk wel goed uit. De afgelopen week ben ik behoorlijk ziek geweest en mijn stem is nog niet helemaal terug.

13530838_1186762771383359_1512243151_n

Degenen die ons de afgelopen maanden live hebben gezien, weten dat onze set steevast begint met een stuk atmosferische, jazzy improvisatie. Het was voor ons belangrijk om een optimale versie van dit stuk vast te leggen, dus hebben we met behulp van wierrook en schaarse belichting de studioruimte in een soort gewijde kamer geprobeerd te veranderen. Na de derde take hoorden we een licht geïrriteerde stem uit de studio komen: ”Mag het licht alsjeblieft aan? Ik zie zo geen zak van wat ik aan het doen ben”. Hierna bleek Tjalling in het halfduister een microfoon te hebben omgeslagen.

13550926_1186762581383378_729507295_n

Tekst en fotografie: Grey Lotus

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

1 Reactie

  1. Jeannine Verhagen

    Nu dan maar Italiaans ijs om jullie stemmen te smeren? Of te moe om naar de ijssalon te gaan?

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Grey Lotus: Het nieuwe album komt IV – Spaarnestroom - […] op de hoogte van de werkzaamheden van Grey Lotus aan hun nieuwe album. Die artikelen kun je hier, hier,…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This