Leestijd:

Reading Progress:

Grey Lotus: Het nieuwe album komt V

Geplaatst op 13 februari 2017

We volgen Grey Lotus tijdens het proces van een nieuw album maken. Joost Verhagen stuurt ons periodiek een verslag. Deel 5 kunt u hier onder lezen.

Soms heb ik van die momenten dat ik me plotseling bewust word van de uiterst gunstige situatie waarin ik verkeer. Ondanks dat de hoeveelheid zanglessen die ik heb gehad bijna op de ‘vingers’ van mijn linkerhand te tellen zijn, heb ik het voorrecht om te mogen werken met een groep muzikanten die absoluut behoren tot de meest technisch begaafde, creatieve, ruimdenkende en getalenteerde musici uit de omgeving. Over het algemeen is dat heel prettig. Ik leer tijdens repetities continu nieuwe dingen en ik ben in de mogelijkheid om mijn toch behoorlijk gecompliceerde visie op esthetiek en muziek op deze manier te verbreden en vervolgens werkelijkheid te maken.

16652785_1240637955992190_297461748_n

Maar soms kan de kennis van mijn bandgenoten ook best intimiderend zijn. Zo moet ik bijvoorbeeld bekennen dat ik toch even nerveus werd toen Matthijs Tuijn (onze bassist die ook bij o.a. Satisfaction Injection, Aquaphonica en Hop! speelt) vertelde dat hij extra kritisch ging zijn over de opname van de zangpartijen. Maar uiteindelijk was afgelopen zondag over het geheel genomen een heel relaxte opnamedag. We hadden een kleine hartverzakking toen de computer het mengpaneel en de interface niet wilde herkennen, maar dit probleem was gelukkig snel opgelost. We begonnen met het overzetten van 80 gigabyte aan opnamen en voegden daarna een laatste toetsenpartij toe op Rhodes (elektrische piano). Een ander nummer voorzagen we van een lik baritonukelele en we namen wat extra gitaarpartijen op. Judith was helaas ziek, maar daardoor konden we ons in de avond redelijk focussen op mijn zang. Al sinds de zomer keek ik er naar uit om de guidevocals uit Winterswijk te vervangen voor de definitieve zangpartijen. Deze motivatie kwam tot uiting in de productiviteit. In slechts een paar uur deed ik van twee afzonderlijke nummers ongeveer 15 takes. Nog maar ongeveer 4 nummers te gaan en dan staat mijn zang erop. Zondag zijn we weer de hele dag bezig. Ik hoop dat we dan wederom zo productief gaan zijn.

Joost Verhagen

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This