Leestijd:

Reading Progress:

Grey Lotus: Het nieuwe album komt VI

Grey Lotus in opnameruimte

Geplaatst op 22 februari 2017

Er lag weer een verslag van Joost bij ons in de spreekwoordelijke brievenbus. Langzaam maar zeker krijgt het album vorm..
Dit is de eerste keer dat we een volledige langspeler opnemen met een volledige band. In het verleden was Grey Lotus vooral het geesteskind van Daan en mij en schreven we muziek terwijl we het opnamen. Maar inmiddels is het schrijven, opnemen en repeteren een echt groepsproces geworden. Misschien is de toevoeging van zangeres Judith Wesselius wel één van de meest kenmerkende veranderingen geweest. Judith deed afgelopen zondag voor het eerst haar zangtakes voor het ‘eggie’.

We waren al geruime tijd bevriend met Judith, eigenlijk al sinds het begin van Grey Lotus. Ze nam sporadisch met Daan samen een cover op van een nummer dat ze mooi vond en zo leerde ik haar uiteindelijk ook een beetje kennen. We bleven het maar hebben over dat we een keer een duet moesten schrijven. Dat gebeurde dan ook eindelijk op een ijskoude, sneeuwerige dag in 2013. We schreven het nummer Closure, en de dynamiek was zo goed en sterk dat we Judith vroegen een vast deel van de band te worden. Sindsdien heeft ze zich razendsnel ontwikkeld en zong ze in de punkband van Pim Scheelings, deed ze achtergrondzang bij Schizoid Lloyd en Spoon Lifts Moon en nam ze dit magistrale solostuk ‘Last Words’ op met een gigantische allstar bezetting. Nu, zo’n 4 jaar later is het opnieuw wit van de sneeuw buiten en zingt Judith haar eerste partijen in. Het voelt bijna als een soort poëtische lotsbestemming.

Tegen het begin van de middag kwam Remco even langs. Het was fijn om even het verse oor van een buitenstaander te hebben om over de muziek te oordelen. Zo af en toe kan je je eigen werk wat zat worden als je er zo lang zo intensief mee bezig moet zijn. Nieuw enthousiasme werkt dan best aanstekelijk. Hopelijk kan ik binnenkort bekend maken dat we een verassing hebben voor de mensen die onze crowdfunding gesteund hebben.

Joost Verhagen

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This