[sgmb id=”1″]

We hebben de crowdfunding actie van Grey Lotus op de voet gevolgd. Al heel snel had de band het bedrag bij elkaar en kan het nieuwe album (nog zonder titel, dus voorlopig “Het Nieuwe Album”) opgenomen worden. De eerste opnames vinden plaats in de White Noise Studios in Winterswijk. Via het Facebook account van de studio plaatst de band ook live streams. Wij vroegen aan Grey Lotus of we het proces mogen volgen en daar over mogen berichten. En natuurlijk mag dat. Helaas is Winterswijk niet naast de deur en lukte het ons niet om daar zelf bij te zijn. Joost Verhagen, zanger van de band, schrijft zelf een stukje en stuurt wat foto’s. Wij plaatsen dat vervolgens op ons blog. Hieronder een verslag van dag 1, 24 juni 2016.

 

De eerste dag van ons opnameproces stond vooral in het teken van inpakken, opbouwen en voorbereidingen. Het oorspronkelijke plan was dat we ongeveer om vijf uur zouden aankomen bij de studio, maar dat bleek door files toch net iets te ambitieus. Na een reis van een kleine drie uur kwamen we aan op het park waar we dit weekend verblijven.Vanzelfsprekend is er onderweg veel muziek gedraaid. In de playlist vanmiddag zijn onder andere Keith Jarrett, Kula Shaker, Oaktree, Frank Zappa, Captain Beefheart, Girls in Airports en Avishai Cohen de revu gepasseerd.
Ons huisje is een soort onduidelijke kruising tussen een tent en een blokhut. In principe heel gezellig, maar niet al te veel privacy om te poepen. Een licht ongemak maar wel prettig omdat het toch aanzienlijk goedkoper is dan een hotel. Er is namelijk wel een gordijn, maar je kan iemand tijdens het doen van de behoefte recht in de ogen kijken. Misschien ongemakkelijk, maar wel goed voor de onderlinge connectie. Daarnaast houdt zoiets als dit ons met beide benen op de grond en krijgen we niet al te veel sterallures.

Tijdens de White Noise sessions speelde Tjalling nog op zijn oudere drumkit, dus het was nog even de vraag hoe zijn nieuwe kit in deze ruimte zou gaan klinken. Deze zorg bleek ongefundeerd, het geluid was na een avond eigenlijk meteen al goed. En dat terwijl we tijdens de opnames 30 sporen simultaan moeten laten lopen. Morgenochtend beginnen we om 10 uur met het opnemen van het eerste nummer. Inmiddels is de sfeer in de lodgetent te baldadig om nog al te serieus verder te kunnen schrijven. Morgen weer meer!

[sgmb id=”1″]