(c) Tessel Dekker

(c) Tessel Dekker

Mijn oog viel op een uiltje. Een vlot geschilderd uiltje op een tak, van het type waar de tekstdichter Lennaert Nijgh zo van hield. Het is een schilderij van de Haarlemse Tessel Dekker en maakt deel uit van de groepstentoonstelling die tijdens de Kunstlijn te zien is bij Special Things From, aan de Gasthuisstraat nummer 17, op steenworp afstand van de Botermarkt. Alle deelnemende kunstenaars reageren met hun werk op het thema ‘Movements’. ,,Het thema van de Kunstlijn is ‘Over Morgen’, wij onderzoeken de menselijke bewegingen’’, legt curator Vera West uit.

Roberto Helder tijdens het inrichten

Roberto Helder tijdens het inrichten

Saskia Burggraaf bijvoorbeeld onderzoekt alternatieve plekken in de samenleving. Ze maakte een serie etsen onder de titel ‘Chaos/Énoncé – A Panoptival Home’, waarin het gebouw van de voormalige Haarlemse Koepelgevangenis te herkennen valt. Onder het motto ‘Body Novements’  toont Roberto Helder zijn vaardigheid in modeltekenen. Fotografe Hermance van Dijk onderzoekt de persoonlijke beweging in haar portretten, Jöran Zeeuw stort zich op de materie met gips, klei en steen en creëert daarmee nieuwe beelden.
Vera West maakt geabstraheerde straatbeelden en observaties van mens en omgeving. Passanten op een zebrapad, de fietser op de Grote Markt die langs het beeld ‘De Zonnevechter’ sjeest, of een ondergesneeuwde auto.

(PL)

in-special-things-from
Groepsexpositie ‘Movements’, bij Special Things From, Gasthuisstraat 17 (tegenover bibliotheek). Geopend vrijdag 4 november 16 – 21 uur, zaterdag 5 november 10.00 tot 21.00 uur, zondag 6 november 10.00 tot 17.00 uur. Opening zaterdag 5 november om 16.00 uur met livemuziek, drankjes en hapjes.

Vera, Roberto en Jöran

Vera, Roberto en Jöran