Het idee ontstond al een jaar geleden tijdens een brainstorm met die andere Haarlemse bassist, Neil Russell. ‘Iets doen met het repertoire van Paul McCartney’. “Laten we dan wachten tot Sir Paul tachtig jaar wordt, dan maken we er een Patronaat-concert van!”. Het idee is gelanceerd en de band is al volop aan het repeteren, vertelt McCartney-fan van het eerste uur Alain Timmers, die zelf ook linkshandig basgitaar speelt. Zaterdag 18 juni 2022 wordt de dag dat de dan 80-jarige Paul McCartney in Haarlem in het zonnetje komt te staan. Maar: “We vertolken nummers uit zijn repertoire ná The Beatles.”

door: Paul Lips

Alain Timmers (eigen foto)

“We hebben de begeleidingsband al compleet. Die wordt aangevuld met blazers, keyboards en een violiste. Muzikaal moet het staan als een huis, maar we werken er ook aan dat het een ’totaalbeleving’ wordt, om maar eens een lelijk woord te gebruiken. Iets met filmpjes en foto’s uit zijn carrière van 1970 tot aan nu. Zo’n 22 liedjes gaan we ten gehore brengen, met allerlei uitvoerenden. Bekende maar ook totaal onbekende nummers.”

“Of het geld gaat opbrengen of dan we er op moeten toeleggen – en of er 100 of 800 mensen op af komen – moeten we nog bezien. Het gaat bij de organisatoren Neil Russell, Mart van Rooden en mij om de beleving, het enthousiasme. Wat McCartney heeft neergezet tijdens zijn muzikale leven is ongekend. Van de albums ‘McCartney’en ‘Ram’ uit de begintijd tot en met de dingen die hij met Wings deed en de recente platen ‘Egypt Station’ en ‘McCartney III’ aan toe.”

We zijn de eersten in Europa die met een dergelijk initiatief komen. Ik volg alle fora en nieuwsberichten over McCartney. Ik heb inmiddels ook een Facebook-event aangemaakt onder de naam Paul McCartney 80. Via filmpjes en foto’s zullen we de belangstellenden op de hoogte houden en van tijd tot tijd een teasertje plaatsen. Het wordt een grootste ode, die we hopelijk ook nog een paar keer in het land kunnen brengen. Schrijf dus maar vast in je agenda: 18 juni 2022.”