Leestijd:

Reading Progress:

Haarlemse Popscene Off Tour – Corona edition

Geplaatst op 29 juni 2020

Dit jaar werd de muzikale trein van de Haarlemse Popscene On Tour bruut tot stoppen gedwongen door het Coronavirus. De HPSOT is een organisatie die in samenwerking met allerhande cafés beginnende bands een podium geeft om te spelen. Speelritme opdoen, jezelf in de kijker spelen en vooral elkaar ontmoeten en inspireren in de cafés.

Aan het eind van HPSOT seizoen is er een slotfeest in Patronaat waar alle bandjes die meededen, nog eens optreden. Dat slotfeest is er toch nog gekomen. Zonder live publiek. Zaterdag 20 juni en zaterdag 27 juni mochten er in totaal 18 bands optreden in Patronaat. De optredens werden uitgezonden via het kanaal van HaarlemOnAir op Twitch. Je kunt de streams nog terug kijken. Hier vind je de stream van 20 juni en hier die van 27 juni. Op de foto’s hieronder het ‘commandocentrum’ in het Patronaat om de livestream mogelijk te maken. Tijdens de livestream was een QR-code in beeld via welke geld kon worden gedoneerd voor Patronaat en de bands.

Er wordt in twee zalen opgetreden; de kleine zaal en in het Patronaat Café. Omdat ik ook fotografeer voor de HPSOT en was ingedeeld in het Patronaat Café, zie je hier foto’s van die bands. Gevarieerd aanbod was het zeker. Te beginnen met de Stomp Brothers. Mondharmonica, gitaar en mooie liedjes. Heel fijn om naar te luisteren.

Daarna moesten de oordoppen in voor de Schnitzelkids. Een band die vooral covers speelt in een punkrock jasje. Een band met de nodige zelfspot. Niet zuiver en dat weten ze zelf ook. Maar wel heel leuk en veel grappen en grollen. Om de opmerking van de spreekstalmeester van de avond Bob Wiebes, “Voor degene die vraagt in de chat of je via de QR-code ook geld terug kunt vragen, nee dat kan helaas niet”, moet de band zelf het hardst lachen.

De Drone Strings moesten heel even wachten op hun bassist Tjeerd Gunning. Hij speelde mee in de kleine zaal met Kookaburra. Maar toen kon de fijne rock van Drone Strings beginnen.

De afsluiter in het café was de Richard’s Blues Band. Ga deze band, als het weer kan, gauw live zien. Echte heerlijke blues.

Tekst en foto’s: Remco van der Kruis

Meer foto’s, ook van de eerste editie en andere zalen, op de Facebookpagina van de Haarlemse Popscene on Tour.

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This