Leestijd:

Reading Progress:

Haarlemse zanger/gitarist Jurriaan Kurpershoek over het project ‘Isolation Hurricane’

Geplaatst op 15 april 2020

,,We besloten elke vrijdag een demo online te zetten. Onder de noemer ‘Isolation Hurricane’.’’ Jurriaan Kurpershoek is frontman van de Haarlemse band Operation Hurricane en overweldigd door de respons die er volgde op een oproep om mee te doen met de derde editie van het speciale project, dat wekelijks te volgen is via de Facebookpagina van de band.

Voor velen is het fenomeen ‘coronacrisis’ iets dat je volledig uit je dagelijkse routine haalt. Door die verplichte afstand, en het dringende verzoek om zo veel mogelijk thuis te blijven ligt vereenzaming op de loer, merken ook de leden van Operation Hurricane.

Met de band – die veel optreedt – ging het juist lekker. Het trio maakt een mix van grunge, prog, punk en pop, en noemt dat zelf ‘pseudo-grunge’. In de Amsterdamse zaal Cinetol zou op 27 maart een single-release plaatsvinden. Die moest worden afgeblazen vanwege de coronacrisis, die de samenleving in alle geledingen diep raakt.

,,We weten dat veel ouderen in isolement raken door deze crisis. Maar wij horen van allerlei kanten dat die ‘coronadepressie’ vooral ook bij jongeren optreedt, en leidt tot vereenzaming.’’
Sinds enkele weken is het project ‘Isolation Hurricane’ in het leven geroepen. Elke vrijdag een filmpje op Facebook, met (in de slaapkamer) los van elkaar gemaakte opnamen door Jurriaan Kurpershoek, bassist Jari Stoppelenburg en slagwerker Max Coenders. Voor de derde demo werd een oproep gedaan via Instagram aan vrienden, fans en medemuzikanten.


Jurriaan Kurpershoek: ,,We hebben gevraagd of iedereen één noot wilde zingen uit de toonladder van G. We waren echt verrast dat er zesendertig filmpjes binnenkwamen. Die moest ik allemaal in korte tijd zien te verwerken in de clip. Er waren momenten dat ik dacht ‘waar ben ik aan begonnen’. Alles moest ingepast worden in het totale arrangement van het liedje. Afgelopen donderdag ben ik tot vier uur ’s nachts doorgegaan. En toen meteen vrijdagochtend weer de laatste puntjes op de i zetten.’’ Op Facebook is het sfeervolle lied te zien en te horen.

‘None the lonely’ begint met de opgenomen stemmen. Zang en gitaar vallen in, bas en slagwerk volgen. ,,Met de tekst willen we een positieve boodschap overbrengen. Hoewel iedereen alleen is, hoeft niemand eenzaam te zijn’.

Tekst: PAUL LIPS

Operation Hurricane op Spotify:

https://open.spotify.com/artist/3rDwL4SWLYF7tXj8pMSkzg

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This