Leestijd:

Reading Progress:

Hans Duivenvoorden exposeert bij GALERIE TWINTIG in Hillegom en is zaterdag 30 april 2022 te zien als gitarist tijdens de feestelijke opening

Geplaatst op 28 april 2022

Beeldend kunstenaar Hans Duivenvoorden (1953) exposeert zijn linogravures – diepdruk prenten gesneden in lino en afgedrukt met een etspers – bij GALERIE TWINTIG aan de Hoofdstraat 128 in Hillegom. “Galeriehoudster Ell Geeh is erg gecharmeerd van mijn linogravures”, aldus de Hillegommer, van wie vrijwel elke dag wel een afbeelding van een kunstwerk op social media verschijnt.

Zaterdag 30 april is de opening van de tentoonstelling met een optreden van De Filistijnen.

door Paul Lips

De inmiddels gepensioneerde technisch tekenaar/machineconstructeur fietst ook dezer dagen nog heel wat af in de omgeving, om vaak op locatie te schetsen. Met een vlotte pen worden die schetsen omgezet in fraaie pentekeningen en/of aquarellen. Maar net zo makkelijk gebruikt Duivenvoorden houtskool, acrylverf, droge naald of olieverf. En maakt hij dus linogravures. Zijn atelier heeft hij aan huis. “Daar staan een grote en een kleine pers. Maar schetsen en schilderen doe ik vaak ook gewoon in de huiskamer. Ik denk dat ik in de toekomst wat vaker thematische tentoonstellingen ga houden. Bijvoorbeeld die collages die ik samenstel uit eerder gemaakt werk, die zijn daar ook geschikt voor.”

Dat het werk van Hans Duivenvoorden een breed publiek aanspreekt mag duidelijk zijn. Landschappen, portretten, naakten en bloemen zijn thema’s die hij veel en vaak gebruikt voor zijn kunst. Een voorliefde heeft hij voor het werk van Félicien Rops (1833-1898), de Belgische meester van de satanische prentkunst. Spaarnestroom schreef daar al eens over:

Frisse neus halen met een varkentje – Spaarnestroom

‘Love’, © Hans Duivenvoorden

Ell Geeh: “Hoe ik Hans heb leren kennen? Hij kwam hier vorig jaar in maart gewoon binnenwandelen. Vervolgens heb ik wat werken tentoongesteld. Zijn werk spreekt aan, want we verkopen regelmatig iets van hem. Laatst ook een olieverfschilderij. En ik was meteen verliefd op zijn linowerk. Indrukwekkende, intieme prenten met prachtige kleuren. Met deze pop-up galerie probeer ik regionale eigentijdse kunstenaars onder de aandacht te brengen. Ja, het liefst eigentijds. Tijdens televisieprogramma’s zie je vaak kunstenaars die in het spoor van oude meesters proberen te treden. Ik prefereer de meer eigentijdse, wildere kunst, zoals je bijvoorbeeld kunt zien tijdens zo’n Art Fair Rotterdam. Qua galerie zijn we laagdrempelig. Iedereen moet zich hier welkom kunnen voelen. Dus dan komt het mooi uit dat we zaterdagmiddag 30 april een feestelijke vernissage hebben.”

Tijdens die ‘Grand Opening’ is het mogelijk om Hans Duivenvoorden als gitarist bezig te zien. Dat doet hij met het Haarlemse underground-cultkollektief De Filistijnen dat de galerie op stelten komt zetten en bij mooi weer vanaf 15.00 uur buiten zal spelen.

Galerie Twintig nu! | Galerie Twintig

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

2 Reacties

 1. Ell Geeh

  Loes Hogervorst is mijn privézaak.. als Galeriehoudster en kunstenaar heet ik Ell Geeh. Kan dat nog veranderen?
  En Galerie Twintig schrijf je voluit.
  Verder mooi geschreven. Tot zaterdag.

  Antwoord
  • Spaarnestroom

   Dag Ell,

   De informatie is aangepast.

   Vriendelijke groet,
   Arjan

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This