Leestijd:

Reading Progress:

‘HARTSTOCHT’, MUZIEK EN MEDITATIE MET DENNIS KIVIT EN ESTHER NEDERPELT, ZONDAGMIDDAG IN KAPEL ROSENSTOCK HUESSYHUIS

Geplaatst op 23 september 2016

Dennis Kivit en Esther Nederpelt brengen zondagmiddag 25 september een concert onder de titel ‘Hartstocht’ in de kapel van het Rosenstock Huessyhuis aan de Hagestraat in Haarlem. Dennis zingt, Esther danst er bij. Met luisterliedjes, zang, gitaar en dans kan de kijker op zoek naar stiltes, verhalen en ‘thuiskomen bij jezelf’. Het evenement begint om 15.00 uur en is in samenwerking met nieuwetijdswinkel Ananda in de Gierstraat, die 25 jaar bestaat.

‘…Je hoeft alleen maar mijn naam te roepen

dan weet je waar ik ben

ik ren naar je toe om jou weer te zien

winter, lente, zomer of herfst

je hoeft enkel maar te roepen

en ik zal er zijn

je hebt een vriend…’

Koos Zwart

Koos Zwart

Opeens was ik terug in de tijd, ergens midden jaren zeventig van de vorige eeuw. Ik moest denken aan het radioprogramma Popdonder Plus dat werd gepresenteerd door Koos Zwart. Naast het feit dat Zwart daar de ‘beursberichten’ voorlas, de richtprijzen voor hasj en wiet voor de Nederlandse markt, had hij de gewoonte om stukjes uit Engelstalige liedteksten te vertalen, om vervolgens dat lied te draaien.

‘You’ve got a friend’ is een klassieker van de hand van Carole King. Het verscheen op haar album ‘Tapestry’ uit 1971. Ontelbare artiesten namen het lied op, onder meer James Taylor.

dennisb-1

‘You’ve got a friend’ is één van de nummers die zondagmiddag te horen zullen zijn tijdens het ‘meditatieve concert’ van Dennis Kivit en Esther Nederpelt. Kivit: ,,De liedjes die in die tijd, eind jaren zestig, begin jaren zeventig werden geschreven gingen vaak over mededogen, liefde en vriendschap. Liedjes vanuit compassie met de medemens. Dat spreekt me aan. Zo’n lied als ‘You’ve got a friend’ gaat over ‘er zijn voor de ander’. Dat is wel heel iets anders als ‘ik heb de meeste bitches en de grootste auto’.”

https://www.youtube.com/watch?v=_DBl5gAs6WI

,,Ook liedjes als ‘Let it be’ en ‘Bridge over troubled water’ zal ik zondag ten gehore brengen. Het zijn popnummers, maar je zou ze ook kunnen beschouwen als gospels. Sprititualiteit, daar draait het om. Dan is het fantastisch om zo’n voorstelling te mogen doen in de kapel van het Rosenstock Huessyhuis. Een spirituele plek.’’

Esther Nederpelt

Esther Nederpelt

Naast beroemde liedjes zal Kivit ook een aantal van zijn eigen songs spelen. Die klinken jazzy en aanstekelijk, dus daar zal de moderne jazz-dans van Esther Nederpelt uitstekend bij passen.

Dennis: ,,We leven tegenwoordig in een samenleving waarin het lijkt te gaan om wie er het hardste schreeuwt. Met mijn concerten, die ik ook regelmatig thuis geef, wil ik de spiritualiteit de ruimte geven. Zodat mensen als het ware kunnen ‘thuiskomen bij zichzelf’. Een intiem concert, waarbij wordt gezongen, gelachen, verleid, gevoeld en wie weet wordt er zelfs door de aanwezigen gedanst.’’

PAUL LIPS

flyer-hartstocht-25-sept-2016-1

Datum: zondag 25 september 2016
Tijd: 15.00 – 17.00 (inloop vanaf 14.30)
Locatie: Kapel Rosenstock Huessy Huis, Hagestraat 10, Haarlem
Entree: € 15,- in voorverkoop en € 17.50 aan de deur

http://events.ananda.nl/ananda/p007335/activiteiten/dennis_kivit_esther_nederpelt_met_hartstocht

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This