Leestijd:

Reading Progress:

‘Het is nét werk’ oftewel: BaanBreken op vrijdagochtend 14 februari

Geplaatst op 13 februari 2020

Zo nu en dan hoor je wel eens een grap over het fenomeen ‘netwerken’. Iets in de trant van ‘het is nét werk!’. Eigenlijk sta je er niet zo bij stil wat netwerken inhoudt en hoe je er ‘baanbrekend’ mee zou kunnen zijn.
Sinds een aantal jaar bestaat er daadwerkelijk de Stichting ‘Het is Netwerken’, die 45- plussers op weg helpt bij het vinden van een geschikte baan. Komende vrijdagochtend 14 februari wordt er in de stadsbibliotheek aan de Gasthuisstraat een zogeheten ‘Proeverij’ gehouden, waar werkzoekenden uitleg krijgen over hoe je jouw kwaliteiten zou kunnen inzetten tijdens de zoektocht. ‘BaanBreken’ dus.


Het is Netwerken organiseert het gehele jaar door tweewekelijkse bijeenkomsten met als onderwerpen profileren via social media, sollicitatiebrieven of pitchen. BaanBreker is een programma van 7 weken waarbij je twee keer per week bij elkaar komt. Je leert helder vertellen over wat je kunt en wilt in je werkend leven en gaat daarmee de boer op naar potentiële werkgevers of opdrachtgevers. De Proeverij op 14 februari gaat specifiek over BaanBreker.
,,Het is de bedoeling dat de deelnemers als het ware zelf BaanBrekers worden’’, legt programmamaker Rebecca van Leeuwen uit. ,,Je wordt Baanbreker voor elkaar, om elkaar verder te helpen in het proces. Met een klein groepje ga je aan de slag. Bijvoorbeeld met ‘koffiegesprekken’, waarin je kunt bespreken wat je zou willen bereiken. Die gesprekken zijn vooral heel erg leuk.”


,,Vervolgens kun je op koffiegesprek gaan naar een werkplek die jouw belangstelling heeft. Niet direct om daar een baan te vinden, maar wel om alvast een contact te leggen. Dat kan leiden tot samenwerking in de toekomst. Zo’n zestig procent van de BaanBreker-deelnemers vindt binnen een half jaar werk. Het draait allemaal om kansen creëren, structuur aanbrengen, ervaring delen en jouw talenten op een effectieve manier inzetten.’’

Maak GRATIS kennis met BaanBreker in een PROEVERIJ op:

vrijdag 14 februari 2020, van 09.00-12.00 uur
in de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat, Haarlem.

https://hetisnetwerken.nu/baanbreker/

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

Mirjam Verschoor (1975) is beeldend kunstenaar en maakt digitale collages waarbij zij zeventiende-eeuwse klassieke stillevens vermengt met hedendaagse afvalfotografie. Daarnaast maakt zij stillevens waarin subtiele, 'bitterzoete' waarschuwingen met betrekking tot...

Pin It on Pinterest

Share This