Leestijd:

Reading Progress:

Het levensgevoel van Chord und Discord

Geplaatst op 4 januari 2018

Slachtnacht’ is de titel van een nieuw event waarbij drie Slachthuis-bands de kans krijgen zich te presenteren in het Patronaat. Tijdens de eerste editie zaterdagavond 6 januari verschijnen Nemsis, Chord und Discord en They Flew Like Angels op het podium. Paul en Remco gingen vooraf even langs bij een repetitie van Chord und Discord.

Chord und Discord

De Haarlemse band Chord und Discord maakt intrigerende indierock met een rafelrand, zoals ze het zelf omschrijven. Met tomeloze energie en pure rauwheid wordt de muziek over de toeschouwer uitgespuwd. Dat leverde al een aantal enerverende concerten op, alsook het album ‘Violence’.

We zijn in de Slachthuis-oefenruimte waar Eoin Roberts juist een vette solo ten beste geeft tijdens het nummer ‘Big Dipper’. Perziche tapijten op de vloer van het oefenhok. Twee gitaren, bas en slagwerk, de klassieke line-up. En meerstemmige zang, met hoofdrollen voor gitarist Danny van ’t Loo en bassiste Marian Garcia Mora. Matthias Hiemstra achter de drumkit.

Chord und Discord

De nummers ontstaan organisch, legt Marian Garcia Mora uit. ,,Iedereen heeft zijn invloed, elk bandlid levert bijdragen. We vullen elkaar aan. Dat heeft er mede toe geleid dat we vijf nieuwe nummers hebben kunnen opnemen in de Ottoboy Recording Studio van Jaap Elzenga op het NSDM-eiland in Amsterdam-Noord, songs die we dit voorjaar online zullen zetten.’’

Een van de teksten van de nummers is gebaseerd op het gedicht ‘Left behind’ van Joshua Baumgarten, andere thema’s zijn alcoholisme (‘Wine into water’), of extremisme (‘Sally Jones’, over een Britse punkmuzikante die zich aansloot bij IS). Daarnaast overheerst een algemeen ‘unheimisch levensgevoel’ bij de muziek, die je als luisteraar vooral moet ondergaan, al dan niet met doppen in de gehoororganen. Daarnaast is er binnen het indierock-idioom eveneens ruimte voor metal-, punk-, noise- en surfinvloeden.

Chord und Discord

Het Slachthuis-oefenruimtecomplex aan de Oorkondelaan is nu ruim een jaar open, nadat eerder Haarlemse popmuzikanten flink de noodklok hadden geluid en demonstratief op de Grote Markt waren gaan ‘repeteren’. Patronaat en cultuurinstelling Hart sloegen de handen ineen en met de gemeente Haarlem werden stappen gezet. De bedoeling is dat het oefenruimtecomplex verder gaat worden uitgebreid. Vooralsnog is er zaterdagavond 6 januari de eerste editie van de ‘Slachtnacht’.

http://www.patronaat.nl/6-1-2018/slachtnacht

 

Tekst: Paul Lips

Fotografie: Remco van der Kruis

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This