Leestijd:

Reading Progress:

Het nieuwe album van Grey Lotus heeft een naam!

Geplaatst op 6 juni 2017

Grey Lotus werkt al een tijd aan het nieuwe album: Nectar. Op 28 mei was het tijd voor een opnamedag in de Pletterij voor gastmuzikanten. Tijdens een warme zondagochtend druppelden bijna twintig zangeressen en zangers binnen om een epische koorlijn in te zingen. Daan verzocht de koorleden om te zingen als ‘vikingen in de aanval’.

Zanger Joost Verhagen was die ochtend helaas ziek en daardoor niet in staat te zingen. Een bas uit het Haarlems studenten koor is binnen 10 minuten langs gekomen om het gat op te vullen. Rechtstreeks van uit zijn bed de studio in. We hadden geluk met nog meer geweldige zangers, zoals het gouden team Juliette van Dijk en Gerrit Eijkelboom. Daarnaast zijn onder andere Jan Willem Reitsma en singer/songwriter Tessel Dekker van de partij. De bende werd gedirigeerd door onze eigen toetsenist Niels van der Weiden.

Het dameskoortje sloot de zangopname af met een prachtige zachte zanglijn die basgitarist Matthijs die ochtend onder de douche had bedacht. Daar ontstaan immers de beste ideeën. Na het opnemen was het uiteraard tijd voor een groepsfoto.Later die dag hebben we melodica (Judith Wesselius), saxofoon (Robert Bakker), basklarinet (Michel Duijves), trompet en bugel opgenomen (Abriel Ferreira). De partijen werden deels geïmproviseerd en deels gearrangeerd door Niels van der Weiden. De blazerssectie komt prachtig samen aan het einde van het album. Een hemels arrangement, geweldig ingespeeld. Dit maakte dat de opnames ons zelfs ongemixt niet onberoerd lieten.

Het enige dat nu nog moet worden opgenomen is het ‘zingende zaagje’, een zeer hoge zangpartij door Judith. Deze hoge zanglijnen mengen mooi met een droevig klinkende ebow gitaarlijn in één van de eerste nummers van het album. En daarna is het tijd om te mixen.

Tekst en foto’s: Judith Wesselius

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This