Leestijd:

Reading Progress:

Houten plaat voor 250 verkochte ‘Mompelingen’ van Elektrik Hannes

Geplaatst op 24 december 2017

 

 

Dit is exemplaar 251 van ‘Mompelingen’, de elpee die twee jaar geleden is uitgebracht ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Haarlemmer Hannes Kuiper, schilder, muzikant, levenskunstenaar. De cd had ik al en het boek ook, maar deze plaat was vrijdagmiddag 22 december korte tijd ‘voor een tientje’ te koop bij Sounds in de Grote Houtstraat.
Dit ter gelegenheid van de uitreiking van een heuse ‘houten plaat’ aan Elektrik Hannes, vanwege ‘250 verkochte exemplaren’. Sounds-eigenaar Paul Kamp reikte de houten plaat uit, bijgestaan door journalist Peter Bruyn en beeldend kunstenaar/muzikant Peter Stufkens.

Twee jaar geleden was het groot feest in het Patronaat, waar de vinyleditie – geel vinyl! – van ‘Mompelingen’ ten doop werd gehouden, gepaard gaand met optredens van zo’n beetje alle vertegenwoordigers van de Haarlemse popscene die er wérkelijk toe doen. Aangezien de plaat dus dat mooie aantal heeft verkocht vond de onvermoeibare Hannes-promotor Peter Bruyn het tijd voor de overhandiging van het eerbetoon, plus een bedrag aan bijbehorende royalties.

 

Bruyn – voor deze gelegenheid vertegenwoordiger van de organisatie ‘Haarlemse Muziekbelangen’ had Elektrik Hannes en zijn familie onder valse voorwendselen naar platenzaak Sounds gelokt, de winkel die ook het label ‘Sounds Haarlem Likes Vinyl’ voert. Peter Stufkens vervaardigde de houten plaat, die bij Hannes’ echtgenote Christine Peursum een associatie met het stenen tijdperk van The Flintstones opriep. Dat is nog eens een leuke manier om je 72ste verjaardag mee in te luiden.

Op de weblog https://hannes70.wordpress.com/nieuws/ kun je de laatste nieuwtjes lezen.

En hier lees je ons eerdere verslag van twee jaar geleden:

https://spaarnestroom.nl/70-jarige-hannes-never-too-old-to-rock-n-roll/

[sgmb id=”1″]

 

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This