expo-leo-70-web

,,Ik vind het prettig om me soms terug te trekken en helemaal in mijn eentje bezig te zijn met schilderen. Dat is goed voor mijn concentratie. Het werkt ook stimulerend. Of het nu in New York is, in Venetië of bij de rivier de Lek. Ik werk ter plekke. Je wordt dan ’s ochtends wakker tussen je schilderijen. Dat is natuurlijk een luxe, dat je op zulke prachtige locaties kunt schilderen. Ik ga ’s avonds vaak lang door. Ik heb momenteel een geweldig grote productie.”

De in maart 70 jaar geworden Leo van Velzen vertelde dit op zaterdag 7 mei jongstleden in zijn atelier aan de Korte Lakenstraat, waar hij tijdens de Vijfhoekkunstroute exposeerde.

13177508_10208322735000200_186184659589751967_n

Wij zijn ontdaan door zijn onverwachte overlijden.

Leo blijft in onze herinnering als een begenadigd beeldend kunstenaar, kleurrijk in zijn doen en laten. Daarnaast was hij als voorzitter van kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel de man die met tomeloze inzet kunstenaars met elkaar verbond. Hij laat een grote leegte achter. Wij wensen zijn naasten veel sterkte met dit gemis.

PAUL LIPS EN REMCO VAN DER KRUIS

Leo van Velzen, uit de serie 'Droom van de gouden bergen'

Leo van Velzen, uit de serie ‘Droom van de gouden bergen’