Leestijd:

Reading Progress:

Little Man: wonderschone country- & folkrock

Geplaatst op 25 oktober 2019

De uit Ierland afkomstige Haarlemmer Ed O’Sullivan nam met leden van de band Grey Lotus een aantal eigen songs op. Het country- & folkrock-album is getiteld ‘Time’. Naam van de gelegenheidsformatie: Little Man. Spaarnestroom bezocht een repetitie voorafgaand aan de albumpresentatie op zondag 27 oktober tijdens Badkamergalm in het Badhuis aan het Haarlemse Leidseplein.

door Paul Lips

In een huisstudio in Haarlem Noord zitten zanger/gitarist Ed O’ Sullivan, bassist Eric ‘Clever Lee’ van Drunen Littel en gitarist A Man Called Hans (van den Dries) klaar om het eerste lied in te zetten: ‘The Grass Is Greener’, voorzien van gloedvolle close harmony en klavieren – die deze woensdagavond nog even niet klinken, maar zondagmiddag bespeeld zullen worden door Niels van der Weiden.

De opnames lagen al jaren op de plank, als goede wijn die geen krans behoeft. De tand des tijds heeft geen enkele invloed gehad op de kwaliteit. De plaat klinkt fris en geïnspireerd. O’Sullivan weet zijn gevoelens in eenvoudige, maar trefzekere woorden te vervatten. ,,Ik speelde met Martien den Nijs nummers van The Beatles op straat, maar schreef ondertussen ook eigen werk. Die nummers wilde ik graag opnemen.’’ De mannen van Grey Lotus zorgden voor de arrangementen, Daan Arisz hielp bij het mixen. Liselotte Verhagen tekende voor het artwork. Op de sleeve een heer in een oldtimer die enigszins verrast richting de fotograaf kijkt, de handen stevig aan het stuur. Het geheel levert een wonderschone productie op.

Ed O’Sullivan

Het uptempo countryrocknummer ‘Puppet On a String’ klinkt door de studioruimte, met een herkenbare gitaarlick en zang die vanuit de tenen komt. Gitarist Hans speelt de gitaarpartij zó enthousiast dat Eric ‘Clever Lee’ van Drunen Littel opmerkt dat het ritme wel ‘een klein tandje terug mag’. Juist die stevige beat maakt ‘Puppet On a String’ tot een persoonlijke favoriet van de verslaggever.

A Man Called Hans

Maar het daaropvolgende nummer ‘Behind’ (over het bezweren van verslavingen) heeft dan weer onweerstaanbare, Beatleleske samenzang. En het langzame ‘Ripple In The Water’ (opgedragen aan de slachtoffers van de tsunami in 2004) zou zowel Neil Young als Stephen Stills vast zeer bevallen als zij het ooit te horen kregen. De klagende mondharmonica van Joost Verhagen roept de beelden terug van de allesvernietigende vloedgolf. De hoge noten op de piano klinken huiveringwekkend mooi. Vingers schuiven over de frets van de gitaren, en ook hier is de zang opnieuw voortreffelijk. ‘Nothing really matters/nothing is really true/nothing ’s ever gonna be the same/now that I lost you…’

Ed O’Sullivan bewijst met zijn Little Man-project dat hij gerekend mag worden tot de belangwekkendste Haarlemse singer/songwriters.

Eric ‘Clever Lee’ van Drunen Littel

Tijdens Badkamergalm op zondagmiddag 27 oktober in het Badhuis Leidseplein zal Ed O’Sullivan in gezelschap verkeren van Eric ‘Clever Lee’ van Drunen Littel (bas, backing vocals), A Man Called Hans (gitaren), Joost Verhagen (harmonica, backing vocals, additonal lead vocals), Lars van der Weiden (drums en percussie), Niels van der Weiden (piano, keyboards, Hammond) en Roelof Ruis (accordeon). Zo nu en dan zullen er ook optredens in driemansformatie plaatsvinden.
Zondagmiddag trappen singer/songwriter Martijn Scholte en Eric van Drunen (bas/zang) om 16.00 af.

https://www.badhuisleidsebuurt.nl/agenda/badkamergalm-okt-2019

https://little-man.bandcamp.com/releases

(foto Niels Kok)

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This