Leestijd:

Reading Progress:

LOOKING FOR LEON (DEEL 2): ‘EEN TECHNISCHE, ROB RENSENBRINK-ACHTIGE VOETBALLER’

Geplaatst op 21 november 2021

Op de foto: Alain Timmers tijdens een wekelijkse oude mannen-voetbalpartij bij de Koninklijke HFC (foto: Robert van Koolbergen)

Haarlemmer Alain Timmers heeft initiatief genomen om te proberen het lied ‘Pittsburgh In The Rain’ van Leon de Graaff terug in de Top2000 te krijgen. Spaarnestroom buigt zich over het lied én de zanger in een zoektocht onder de titel ‘Looking For Leon’. In deze aflevering vertelt Alain over zijn herinnering aan de single uit 1971 en hoe hij in contact kwam met de zanger. #LookingForLeon.

Interview: Paul Lips

“Natuurlijk kende ik ‘Pittsburgh In The Rain‘ in 1971 ook al, toen ik op de Maria Mavo zat. Maar ik heb me daar indertijd niet zo in verdiept. Ik luister in eerste instantie eigenlijk nooit zo naar teksten van nummers. Wat me wel opviel was het warme stemgeluid, dat hoor je er nu nog steeds in. Ik vermoedde toen waarschijnlijk dat het een nummer van een of andere Amerikaanse zanger was.”

“Ik was een keer bij HFC-coryfee Hans van der Straaten thuis. Hij zette ‘Pittsburgh In The Rain‘ op. Dat zat dus ergens diep verstopt in mijn geheugen, maar ik realiseerde me meteen weer hoe verdomd goed dat nummer nóg steeds is. En het is vijftig jaar geleden opgenomen! Dat blijkt dan dus gewoon een lied gemaakt door een van de voetballers met wie we op woensdag en vrijdagochtend een partijtje spelen bij de Koninklijke HFC.”

“Ik heb me met vriend Hans Vos zo’n vijf jaar geleden aangesloten bij het groepen mannen dat wekelijks ouwelullen-voetbalpartijtjes speelt bij de Koninklijke HFC. Dan kleed ik me trouwens nog wel in m’n HFC Haarlem-tenue hoor, want dat zijn m’n roots. Die partijtjes waren aanvankelijk ‘walking football’, dus in looptempo, maar dat hebben we inmiddels losgelaten. Wel wordt de regel ‘geen slidings’ gehanteerd. We spelen met kleine goaltjes. Allemaal kerels in de leeftijd van zestig tot in de zeventig. Leon de Graaff is daar dus ook vaak te vinden. Een sierlijke speler, met mooie bewegingen en goede passes. Een technische, Rob Rensenbrink-achtige voetballer. Scoren doet hij regelmatig. Maar hij is in alle opzichten heel bescheiden.”

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This