Leestijd:

Reading Progress:

LOOP VANDAAG OF MORGEN SVP NOG EVEN BINNEN BIJ GALERIE ANNÉE

Geplaatst op 24 januari 2014

Is me dat even gezellig binnenkomen, daar bij galerie Année aan de Gedempte Oude Gracht. Direct links hangt het schilderij ‘Bijeenkomst’ van Juane Xue. Een zomerse tafel in een tuin met ontelbare glazen en flessen er op. Een tafereel waar singer/songwriter Douwe Bob en zijn vader ongetwijfeld zeer vrolijk van zouden worden. Het lijkt alsof we hier op een feest zijn beland waar eerst flink en vrolijk is gepimpeld, en het is nèt alsof iedereen even is weggelopen om naar muziek te luisteren, of deze tuintafel definitief heeft verlaten. Het zou ook zomaar kunnen dat dit een ochtendtafereel is waarbij die half gevulde glazen en flessen er nog gewoon staan.Afbeelding

Juane Xue is een van de vier hoofdexposanten bij Année, daarnaast is er altijd werk van andere kunstenaars te zien. De andere drie zijn Roos Schuring, Yvonne van Dreven en Marjanne Beeuwkes, die eveneens recent werk tonen.

Afbeelding

Dat is een aangename verrassing. Neem Roos Schuring, die het Hollands licht met een prachtige toets vangt in landschappen of strandtaferelen. ‘Seascapes’, noemt ze het zelf. ,,Het zijn relatief kleine werken, maar ze zijn toch weer groot’’, legt galeriehouder Annelies Année uit, die ‘Landscape Winter 5, ice cold snow falling’ tot een van haar favorieten rekent en het vlot geschilderde werk omschrijft als ‘fabulous’.

Ook Marjanne Beeuwkes laat zich inspireren door de kust, maar zoekt voornamelijk de grens op tussen land en zee. De verf is pastueus opgebracht, misschien zelfs wel met het paletmes, de taferelen bevinden zich op de grens tussen figuratief en abstract, en blijven daardoor intrigeren.

Afbeelding

Yvonne van Dreven tenslotte werkt met verschillende materialen. Ze gebruikt karton, papier en verf en maakt series onder de titel ‘Ruimte’. Leegstaande ruimtes met altijd wel een openstaande deur waardoor wat sfeervol Hopper-licht naar binnen schijnt, met letterlijke diepte. Nummer 11 en 17 van de serie vind ik het allermooist.

Al met al is het de moeite waard om even bij galerie Année binnen te lopen. Vandaag en morgen (zaterdag 25 januari) nog te zien aan Gedempte Oude Gracht 33.

 tekst en foto’s: PAUL LIPS 

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

Mirjam Verschoor (1975) is beeldend kunstenaar en maakt digitale collages waarbij zij zeventiende-eeuwse klassieke stillevens vermengt met hedendaagse afvalfotografie. Daarnaast maakt zij stillevens waarin subtiele, 'bitterzoete' waarschuwingen met betrekking tot...

Pin It on Pinterest

Share This