Leestijd:

Reading Progress:

Masterclasses van Patro University

Geplaatst op 7 november 2014

Heb je met je band regelmatig optredens in de regio , maar weet je niet goed hoe je verder komt? Wil je weten hoe de muziekwereld werkt? Patro University geeft antwoord op deze vragen in 4 masterclasses met elk een ander thema. Op 10 november is het eerste college in Patronaat Café.

Sofie Krop, Patronaat, Haarlem

Sofie Krop (projectcoördinator Rob Acda Award en 2e bedrijfsleider Patronaat) en Joost Verhagen (muzikant, organisator en programmeur Haarlemse Popscene) liepen beiden met de gedachte rond om muzikanten wegwijs te maken in de muziekwereld. Toen zij er samen over spraken, ontstond het idee van Patro University.

Wat willen jullie bereiken met Patro University?

Joost: ,,We willen bands en muzikanten die wel al met enige regelmaat optredens hebben, maar niet goed weten hoe ze verder moeten, uitleggen hoe de muziekwereld werkt. Hoe positioneer je je als band? Hoe kom je aan een bookie? Professionals uit de muziekbranche beantwoorden die vragen.” Sofie vult aan: ,,Elke avond is er een ander thema. De eerste avond is op 10 november en heeft als titel ‘Een band met een plan’. Sprekers die avond zijn Ivo Maissan (programmeur Bevrijdingspop, oprichter Klein Haarlem) en Jochem Tromp (Soepermarkt, marketing en strategie voor artiesten).”

Joost: ,, Bandjes weten niet altijd hoe de muziekbranche werkt. Ze weten wel wat een programmeur is, maar ze weten niet precies hoe een programmeur werkt.”

Hoe ziet de rest van het programma er uit?

Na 10 november volgen er nog drie colleges: op 1 december ‘Onstage en Backstage’, 5 januari ‘Over opnames en uitgaven’ en tenslotte op 2 februari de laatste met als titel ‘Zijn er nog vragen?’. Joost: ,,Tijdens dit laatste college kunnen de deelnemers met hun eigen specifieke vragen komen om – zo veel mogelijk – een één-op-één antwoord of advies te krijgen.”

De Rob Acda Award start ook in die periode. Toeval?

,,Nee, dat is zeker geen toeval”, vertelt Sofie. ,,Met de Rob Acda Award bieden we bands uit de regio een podium om op te treden, ervaring op te doen en van elkaar te leren. De Patro University sluit hier heel goed op aan. Patro University brengt de muzikanten in contact met andere disciplines uit de muziekwereld. Er zijn zelfs al veel aanmeldingen voor Patro University van bands die ook deelnemen aan de 20ste editie van de Rob Acda Award die op 14 november begint!”

De laatste stand van het aanmeldingen is ruim 40, maar er kunnen nog een paar deelnemers bij. Aanmelden kan via een mailtje naar university@patronaat.nl.

Sofie Krop, Patronaat, Haarlem

Gaan jullie nog iets bijzonders doen met de 20ste editie van Rob Acda Award?

Met een grote lach vertelt Sofie: ,,Nou en of! We zijn bezig een speciale avond in Patronaat te organiseren waar alleen bands optreden die in de afgelopen twintig edities hebben meegedaan. We werken nog aan de programmering, dus daar kan ik nog niets over zeggen. Maar een hoop bekende muzikanten hebben in hun beginperiode op het podium gestaan bij de Rob Acda Award: Bart van Liemt met The Sheer, Joshua Nolet (zanger Chef’Special) met zijn toenmalige band Funkabilities, Niels Geusebroek met Silkstone. We hopen dat we sommige van deze bekende namen kunnen strikken naast de vele andere bands die komen opreden tijdens het jubileumfestival.”

De datum voor die jubileumavond kan iedereen wél alvast in de agenda zetten: zaterdag 30 mei 2015.

Alle informatie op een rijtje:

Patro University

Lokatie: Patronaat Cafe, deur open om 19.30, start masterclasses 20.00 uur.

Maandag 10 november –Een band met een plan
Maandag 1 december –Onstage en backstage
Maandag 5 januari –Over opnames en uitgave
Maandag 2 februari –Zijn er nog vragen…?

Aanmelden voor Patro University kan via een mailtje naar university@patronaat.nl

Rob Acda Award

Lokatie: Patronaat
1e voorronde 14 november
2e voorronde 5 december
3e voorronde 9 januari
4e voorronde 6 februari
finale 20 maart 2015

Meer info over deelnemers, jury en tickets: www.robacdaaward.nl

Jubileumfestival 20 edities Rob Acda Award

Datum: zaterdag 30 mei.

Meer info volgt via de website www.robacdaaward.nl

TEKST EN FOTOGRAFIE: REMCO VAN DER KRUIS

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This