Leestijd:

Reading Progress:

‘Meet the artists’ van Artvark, vanmiddag bij galerie KRUIS-WEG68

Geplaatst op 2 april 2017

Bovenstaande foto: (c) Ilco Louis

Deze foto intrigeert mij al maanden. Ik weet niet zeker meer wanneer ik dit kunstwerk voor de eerste maal zag. Het kan zijn geweest toen ik tijdens de Kunstlijn in november van het  afgelopen jaar binnenstoof bij het ateliercomplex van Gedempte Voldersgracht, waar de initiatiefnemers van Artvark een bescheiden ruimte hadden ingericht met werk van kunstenaars die zij vertegenwoordigen. De kleuren, de kruisvorm, de vorm als geheel, mij boeit het. Ik vergat te noteren wie de maker van dit fotografische werk is.

Artvark is een kunstinitiatief van Willemijn Faber en Cilia Tel. Het gaat om het aanbieden van betaalbare kunst aan een breed publiek. Artvark is in eerste instantie een online-gallery en kunstclub, maar is onlangs de samenwerking aangegaan met galerie en kunsthandel KRUIS-WEG68 in Haarlem. Daar is onder de titel ‘Stripped’ momenteel werk te zien van drie kunstenaars die zich door Artvark gesteund weten: fotograaf Ilco Louis, schilder Joke Hak en videokunstenares Marcella Kuiper. Het werk van de drie past fraai bij en versterkt elkaar, ondanks de verscheidenheid der individuen.

‘PJ Harvey’, (c) Joke Hak

Vandaag, zondag 2 april zijn Ilco Louis en Joke Hak tussen 13:00 tot 15:00 aanwezig in de galerie. Er is de mogelijkheid om het werk wat rustiger te bekijken en in gesprek te gaan met de kunstenaars. Ilco geeft een toelichting op zijn werkwijze, aanpak en themathiek. Joke licht haar werk liever 1 op 1 toe. Daarbij maakt Ilco glasportretten van bezoekers.

Locatie: Kunsthandel KRUIS-WEG68, Kruisweg 68 Haarlem (op 2 minuten loopafstand van station Haarlem CS).
Expositie ‘Stripped’: van 10 maart tot en met 15 april 2017.
Te bezoeken op donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

(PL)

http://www.artvark.nl/home/

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This