Leestijd:

Reading Progress:

MEREL MOISTRA: ‘IK HEB EEN PESTHEKEL AAN TRAAG CABARET’

Geplaatst op 31 januari 2014

Merel Moistra is cabaretière. Binnenkort gaat haar nieuwe programma ‘Mindfuck op wandelgympen’ in première in theater Nieuw Vredenhof in Haarlem. Merel is een van de eerste honderd likers van Spaarnestroom op Facebook. Mooie aanleiding voor een gesprek en fotosessie.

Hoe is de stemming?
,,Uitermate goed. Ik tref momenteel de voorbereidingen voor de nieuwe show, dat is eigenlijk de derde reïncarnatie van mijn theaterprogramma. Ik blijf altijd dingen verbeteren en toevoegen.’’

_MG_3978

Ben je stand-up comedian of cabaretière?
,,Ik zie mezelf meer als cabaretière. Bij stand-up comedy ben je vaak meer een aaneenschakeling van grappen aan het vertellen. Dat wordt ook min of meer van je verwacht. Ik ben wel eens in zo’n comedy club gaan kijken. Daar was een comedian bezig die het publiek wanhopig probeerde te amuseren. Op een gegeven moment zei hij: ‘Ik ben jullie geloof ik kwijt’. Dat was voor mij het moment dat ik het besluit nam ook het vak in te gaan.’’

Merel Moistra

Wat vind je zelf belangrijk in een cabaretprogramma?
,,Dat er meerdere lagen in zitten. Ik zing en ik vertel verhalen. Sommige bezoekers zeiden naderhand: ‘ik ben nog een keer naar je programma gaan kijken, en toen ik er de tweede keer was bleek dat ik de eerste keer heel veel dingen had gemist. Zo wil ik het graag. Dat je een leuke avond hebt maar goed je hoofd er bij moet houden om alles te volgen. Ik heb een enorme pesthekel aan traag cabaret.’’

Je begeleidt jezelf op gitaar en ukelele. Je maakt mooie liederen met interessante akkoorden.
,,Dank je wel. Ik ga uit van een melodie en een toonsoort en kijk dan welk instrument daar het beste bij past. Als je met je capo op het vijfde fret van je gitaar zit kan je beter de ukelele pakken. Dagelijkse dingen inspireren me. Ik neem vaak één bepaald zinnetje of één bepaalde kreet, waar ik een lied omheen bouw. Ik voel me heel gelukkig als ik een nieuw lied heb geschreven. Op niets ben je zo verliefd als op je nieuwe liedje.’’

Merel Moistra

Tot slot, waarom moet het publiek op 22 maart naar theater Nieuw Vredenhof?
,,Omdat het een hele leuke avond wordt, die men niet snel zal vergeten. ‘Mindfuck op wandelgympen’ gaat over mannen, vrouwen, transseksualiteit, levensvragen en nog veel meer. Waar jij denkt dat het over gaat, daar gaat het over. Een surprisebox, waar je uit kunt halen wat je wilt. Ik hoop dus dat jullie massaal komen.’’

INTERVIEW: PAUL LIPS
FOTOGRAFIE: REMCO VAN DER KRUIS

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

1 Reactie

  1. Marion van der Vegt

    Bij onze jongeren van stichting rebup is zij al super populair! Maar ook bij onze ouderen doelgroep “de groene moeders” is zij hot! Kortom voor iedere leeftijd is de show van Merel een verslavende ervaring want let op….als je haar optreden hebt gezien wil je meer!!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

Mirjam Verschoor (1975) is beeldend kunstenaar en maakt digitale collages waarbij zij zeventiende-eeuwse klassieke stillevens vermengt met hedendaagse afvalfotografie. Daarnaast maakt zij stillevens waarin subtiele, 'bitterzoete' waarschuwingen met betrekking tot...

Pin It on Pinterest

Share This