Leestijd:

Reading Progress:

NIELS VAN DER WEIDEN OVER PATRO DOC MET SPOON LIFTS MOON

Geplaatst op 9 maart 2016

De eigenzinnige Haarlemse popformatie Spoon Lifts Moon staat donderdag 10 maart centraal tijdens Patro Doc in het Patronaatcafé aan de Zijlsingel, waarbij artiesten iets vertellen en tonen van hun inspiratiebronnen, en daarvan werk ten gehore brengen. Op de Facebookpagina van de band worden de fans consequent aangesproken met ‘lepelaers!’, waarna een nieuwsbericht volgt. Toetsenist Niels van der Weiden geeft een korte toelichting.

foto (c) Ronald Knapp

foto (c) Ronald Knapp

,,We hebben alle vier een evenredige inbreng in de avond. We hadden aanvankelijk het idee om een hele film of documentaire te tonen, maar kiezen toch voor muzikale fragmenten.

Het heeft wel een flinke tijd geduurd voordat wij als Spoon Lifts Moon tot onze eigen muziekstijl zijn gekomen. Het is een soort muzikale reis. Heel veel gebeurt spontaan. Onze accordeonist en zanger Roelof Ruis heeft ooit gezegd: ,,Het mag overal over gaan, als het maar nergens over gaat.’’

foto (c) Ronald Knapp

foto (c) Ronald Knapp

,,We streven naar een eigen geluid, en hebben onze typische eigen humor. Dat komt omdat we elkaar al vanaf de middelbare school kennen. Lars en ik zijn een tweeling, dus wij kennen elkaar sowieso door en door. Ik noem het een gedeelde identiteit.
Er is veel gekte binnen Spoon Lifts Moon, we hebben geen gêne om die gekte aan elkaar te tonen in de oefenruimte. Wel luisteren we kritisch naar elkaars ideeën.”


,,Beïnvloed door Frank Zappa? Dat zou je kunnen zeggen. Roelof wellicht het meeste. Zijn vader van draait elke zomer opnieuw het volledige repertoire van Frank Zappa en zijn Mothers of Invention.
We gaan donderdagavond bekende Spoon-nummers spelen, maar ook onbekende liedjes die nooit verder zijn gekomen dan de oefenruimte. Daar hebben we een medley van gemaakt. Ook spelen we nummers die op de dvd ‘Het Feestsysteem’ staan, die live is opgenomen in de Philharmonie. Iedereen is welkom.’’

PAUL LIPS

Donderdag 10 maart, Patronaat Café, open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Toegang 5 euro inclusief drankje en popcorn. De dvd ‘Het Feestsysteem’, live in de Philharmonie’ is tijdens de avond te koop. www.spoonliftsmoon.nl

Spoon

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This