Hekken rammelen. Kreten klinken en er wordt gelachen. Dansgroep Haarlem oefent in de Waarderpolder voor haar dansvoorstelling Roadtrip.

Danshuis oefent

Roadtrip is een productie van Dansgroep Haarlem en wordt uitgevoerd samen met diverse gastdansers. In zeven verschillende choreografieën wordt de reis uitgebeeld van de jonge, fanatieke beginnende danser tot de ervaren oudere danser.

Danshuis oefent Danshuis oefent

De choreografie (door Haya Maëla en Merel Schrama) die Dansgroep Haarlem in dit stuk uitvoert heet Melilla. Deze choreografie is geïnspireerd op de vluchtelingen die zich in het noorden van Marokko bevinden. De dansers verbeelden het gehang en lange wachten, de pijn als ze door de politie hardhandig uit elkaar worden geslagen en de pogingen om over de hekken te klimmen. De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt tijdens een repetitie met de hekken in de Waarderpolder. De dansers dansen met, tegen en op de hekken. De hekken kreunen en zuchten onder het dansgeweld van de dansers. Sommige hekken zijn er ook niet geheel tegen bestand. Hopelijk zijn de hekken die op het podium gebruikt worden een stuk sterker.

Danshuis oefent
Danshuis oefent

Roadtrip wordt uitgevoerd door studenten van de  vooropleiding Danshuis Haarlem, studenten van de dansvakopleiding Paris Marais Dance School, Dansgroep Haarlem, Nathalie van den Hombergh en Haya Maëla.

Danshuis oefent Danshuis oefent

Roadtrip is te zien op 26 en 27 juni om 20.30 in de Toneelschuur. De kaarten kosten € 17,50 en voor CJP en studenten € 15,00. De kaarten zijn te bestellen via http://www.toneelschuur.nl/theater/roadtrip.

Tekst en foto’s: Remco van der Kruis

www.danshuishaarlem.nl
www.dansgroephaarlem.nl