Leestijd:

Reading Progress:

Roadtrip – een reis door het leven van een danser

Geplaatst op 22 juni 2015

Hekken rammelen. Kreten klinken en er wordt gelachen. Dansgroep Haarlem oefent in de Waarderpolder voor haar dansvoorstelling Roadtrip.

Danshuis oefent

Roadtrip is een productie van Dansgroep Haarlem en wordt uitgevoerd samen met diverse gastdansers. In zeven verschillende choreografieën wordt de reis uitgebeeld van de jonge, fanatieke beginnende danser tot de ervaren oudere danser.

Danshuis oefent Danshuis oefent

De choreografie (door Haya Maëla en Merel Schrama) die Dansgroep Haarlem in dit stuk uitvoert heet Melilla. Deze choreografie is geïnspireerd op de vluchtelingen die zich in het noorden van Marokko bevinden. De dansers verbeelden het gehang en lange wachten, de pijn als ze door de politie hardhandig uit elkaar worden geslagen en de pogingen om over de hekken te klimmen. De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt tijdens een repetitie met de hekken in de Waarderpolder. De dansers dansen met, tegen en op de hekken. De hekken kreunen en zuchten onder het dansgeweld van de dansers. Sommige hekken zijn er ook niet geheel tegen bestand. Hopelijk zijn de hekken die op het podium gebruikt worden een stuk sterker.

Danshuis oefent
Danshuis oefent

Roadtrip wordt uitgevoerd door studenten van de  vooropleiding Danshuis Haarlem, studenten van de dansvakopleiding Paris Marais Dance School, Dansgroep Haarlem, Nathalie van den Hombergh en Haya Maëla.

Danshuis oefent Danshuis oefent

Roadtrip is te zien op 26 en 27 juni om 20.30 in de Toneelschuur. De kaarten kosten € 17,50 en voor CJP en studenten € 15,00. De kaarten zijn te bestellen via http://www.toneelschuur.nl/theater/roadtrip.

Tekst en foto’s: Remco van der Kruis

www.danshuishaarlem.nl
www.dansgroephaarlem.nl

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

De dag beginnen met een dansje, juist nu

De dag beginnen met een dansje, juist nu

De dag beginnen is in deze verwarrende tijd voor sommigen extra lastig. Ga je in je joggingbroek naar je werk (thuis) of in driedelig kostuum? Begin de dag daarom met een dansje, is het devies van Karin de Jongh uit Santpoort Zuid. Even bellen. Begin de dag met een...

WAT INSPIREERT… MASCHA TIELEMANS

WAT INSPIREERT… MASCHA TIELEMANS

Foto: Paul Lips Mascha Tielemans is danser, docent, maker en coach. Ze geeft les in haar studio MAS&CO. en geeft van tijd tot tijd voorstellingen op niet al te voor de hand liggende locaties. Tielemans zoekt interacties met kunstenaars en muzikanten, daagt uit,...

Pin It on Pinterest

Share This