Leestijd:

Reading Progress:

Scheurende gitaren, snerpende viool en veel gekkigheid: de over the top countryrock van Glock ’45

Geplaatst op 14 februari 2023

De ‘Amerikaanse’ countryrock-sensatie Glock ’45 is bezig aan een triomftocht door de regio

Al eerder werd troubadoursclub De Waag op z’n kop gezet en zondag was het de beurt aan het Badhuis op het Leidseplein, in het kader van Words&More. Gastschrijver Kees Broersen was erbij.

tekst & foto’s: Kees Broersen 

Al voordat het optreden begint is het duidelijk: Stars & Stripes achter het drumstel en een wicker chair aan de zijkant. We bevinden ons in de States. Ook uit de liedjes en het knauwerige Amerikaans van de androgyne frontvrouw ‘Pricklebush Pete‘ leren we dat Hoorn, waar de groep vandaan komt, niet in Noord Holland ligt maar in Kentucky. Glock ’45 beschouwt het publiek als familie. We worden uitgenodigd om mee te zingen, te gillen en vooral veel bier te drinken. Als je close bent heb je fun: show it!

foto © Kees Broersen

Pete bespeelt niet alleen haar bas maar vooral de zaal. De band brengt aanstekelijke, over the top countryrock. Daarbij is ook en vooral, gedacht aan het showeffect. Alle bandleden hebben hun eigen karakter. De drummer ‘Lawless Lenny‘, is een ‘voor moord veroordeelde’ Mexicaan, gitarist ‘Moonshine Mike‘ heeft een Davy Crockett-look, compleet met wasbeerstaarten, gitarist ‘Jerrycan Jesper‘ draagt een rode pet met “make heroin great again” en violiste ‘Whitetrash Welling‘ kronkelt sexy over het toneel. Ze vinden hun oorsprong in een trailerpark, zeggen ze. Tegen beter weten in geloven we dat. Zelden zag je een overtuigender white trash act op de front porch met scheurende gitaren, een snerpende viool, in strakke ritmes. Ze beheersen het allemaal.

© Kees Broersen

Hoogtepunt van de lol is het nummer waarbij een vrijwilliger uit de zaal wordt getrakteerd op een lapdance en de bassist(e) met harige buik kronkelt over een kale man op de aangedragen keukenstoel. Voilà, de ultieme parodie op een goedkope nachtclub-act. Binnenkort zijn ze waarschijnlijk te zien en te horen in het Slachthuis. Onderhandelingen daarover zijn nog gaande. Laten we hopen dat de drummer in de tussentijd niet weer ‘een moord pleegt’. Ik ga er in elk geval heen.

 

glock45official | Instagram, Facebook | Linktree

All the way from Hoorn, Kentucky USA: Glock ‘45, Badhuis, Leidseplein, Haarlem, gezien zondag 12 februari 2023

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 3.5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

2 Reacties

  1. Willem Brand

    Mooi stukkie, Kees!

    Antwoord
  2. Joke Carola Binnerts

    bedankt hoor, voor je treffende verslag en prachtige foto’s Kees.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This