Leestijd:

Reading Progress:

Vrouwke de Rijk

Mensen in zwart. Iedereen die er is, is in zwart. Het is de dresscode tijdens de opening van de expositie “Bestaan is een feit, leven is een kunst”. Vrouwke de Rijk houdt in het zaaltje Het Zaeltje haar eerste expositie. De aanleiding is een treurige. Twee jaar geleden overleed haar man plotseling aan kanker. Hij was haar eerste liefde toen zij 17 was. Ze mochten 23 jaar lang samen zijn. Om met die klap om te gaan, is ze gaan schilderen. Serieus gaan schilderen. Met deze mooie expositie als resultaat.

 

Verwijzend naar de tijd die ze samen was met Hanco hangen er 23 schilderijen. Van groot formaat (80×120) tot klein formaat (20×20). Het zijn allemaal zelfportretten. De selfies op de telefoon van De Rijk dienden als voorbeeld. Alle facetten van menselijke emoties komen aan bod: van kwaad tot verveeld tot baldadig. Als je er vlak voor staat, voel je de emotie bijna. Met acrylverf geschilderd en aangezet met fineliner. Het geeft een mooi effect. Veel donkere vlakken doorspekt met mooie kleurvlakken. Wat het tegelijk somber en vrolijk maakt. Voor De Rijk was het schilderen een manier om de rouw te verwerken. ,,Alle schilderijen zijn vernoemd naar een Pink Floyd nummer. Tijdens het schilderen luisterde ik ook altijd naar Pink Floyd. Hanco en ik vonden de teksten ontzettend goed”.

De expositie “Bestaan is een feit, leven is een kunst” is van 29 april tot en met 24 juni tussen 13.00 en 16.00 te zien in Het Zaeltje, Hoofmanstraat 12b, Haarlem. De toegang is gratis.

Tekst en Fotografie: Remco van der Kruis

www.vrouwkederijk.nl

[sgmb id=”1″]

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This