Leestijd:

Reading Progress:

Tien uur werk waarvan negen uur gelul.

dos hermanos rappers

Geplaatst op 27 november 2017

De Haarlemse broers Lorenzo (28) en Joël Labadie-Cortes (bijna 31) vormen samen het rapduo Dos Hermanos (Twee broers). ,,We zijn nu bijna twee jaar bezig als Dos Hermanos”, vertelt Lorenzo in hun studio in het Slachthuis. Aan de muren hangen decoratief enkele oude platen. Wat opvalt is de holografische poster van The Beatles aan de muur.

Joël:,, The Beatles zijn toch echte helden. Zij hebben elk akkoorden schema al bedacht. Maar ook Bob Marley, Michael Jackson en The Rolling Stones zijn bazen. En natuurlijk Eminem. Hij is de reden dat ik ben gaan rappen”. De muzikale voorbeelden van zijn broer Lorenzo liggen wat dichter bij de muziek die ze zelf maken: Post Malone en Russ. ,,En dan moet ik zeker ook Opgezwolle noemen”, vult hij zichzelf aan.

dos hermanos rappers

Ze werken aan hun debuutalbum. Joël: ,,Het album heeft nog geen titel, maar het moet uitkomen in januari of februari. Hopelijk tijdens een mooie releaseparty in het Patronaat!” Zijn broer vult aan, zoals ze elkaar de hele tijd aanvullen:,,We zijn nu in de mixtapefase. We hebben heel veel nummers geschreven, maar op het debuutalbum komen ongeveer tien tracks. De tracks die niet op het album komen brengen we gratis uit als een soort pre-album. Dan kunnen mensen kennis maken met onze muziek. Om diezelfde reden zouden we graag een aantal voorprogramma’s doen zoals bijvoorbeeld voor Diggy Dex en Fresku.” ,,Maar na de release van ons album worden we zelf het hoofdprogramma van een tournee”, vertelt Joël.

De broers zijn op de eerste plaats rapper, maar voelen zich ook songwriters en beatproducers. ,,Maar vooral rapper!” roept Lorenzo met een grote lach. Naast het werk aan hun eigen rapcarriere, is Dos Hermanos regelmatig te zien in het televisieprogramma Het Klokhuis. Gemiddeld zijn ze twee a drie keer per maand in dat programma op de buis. Lorenzo: ,,Dan maken we raps over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn of om ze iets te leren. We hebben raps gemaakt over de dijken maar ook over echtscheiding of racisme. We vinden het sowieso belangrijk dat onze nummers een boodschap hebben. En daarin zijn we ook kritisch naar onszelf. zoals bijvoorbeeld in het nummer ‘Zogenaamd Connected’. We klagen in dat nummer over dat iedereen maar op zijn smartphone bezig is, maar aan het eind van het nummer concluderen we dat we zelf geen haar beter zijn.”

Snel je oortjes in je oor, stel je voor dat je moet praten

ja met iemand om je heen, omdat ie wat wil vragen

Ik, ik wil niet haten, want ik doe er zelf aan mee,

Ik kan nie leven zonder tellie, want dan tel ik nie meer,

Ik wil levelen meteen met de mensen om me heen

Maar uiteindelijk dan heb ik niks en ben ik zelf alleen,

Er was een tijd dat ik chille met de boys

Afspraken kwam je na, afbellen deed je nooit

Nu hangt alles af van hoe laat ik online ben

t word tijd dat ik m’n telefoon opzij leg

dos hermanos rappers

Joël legt uit hoe een nummer tot stand komt:,,We beginnen met de muziek, het ritme. Lorenzo pingelt wat op het toetsenbord. We kijken elkaar dan aan en proberen te ontdekken of we allebei hetzelfde voelen bij de muziek. Als dat het geval is, gaan we apart in een hoekje zitten om coupletten te schrijven. Dan roept degene die klaar is met zijn coupletten: ,,Ja, ik heb hem! jij ook?”. Dan laten de broers elkaar hun coupletten horen en ontstaat er discussie over de tekst. Lorenzo lachend:,,We kunnen in tien uur een nummer maken, maar van die tien uur is het negen uur gelul over de tekst!”

Tekst en foto’s: Remco van der Kruis

website: www.doshermanosmusic.nl

Facebook: @DosHermanosMusic

[sgmb id=”1″]

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

WAT INSPIREERT… MIRJAM VERSCHOOR

Mirjam Verschoor (1975) is beeldend kunstenaar en maakt digitale collages waarbij zij zeventiende-eeuwse klassieke stillevens vermengt met hedendaagse afvalfotografie. Daarnaast maakt zij stillevens waarin subtiele, 'bitterzoete' waarschuwingen met betrekking tot...

Pin It on Pinterest

Share This