Leestijd:

Reading Progress:

Vooruitblikken op RipLive met Sandra van Nieuwland: ‘Hopelessly Devoted To You’

Geplaatst op 14 maart 2023

Het grootste eerbetoon voor de in het afgelopen jaar heengegane artiesten is weer in aantocht: RipLive, vrijdagavond 31 maart 2023 in het Patronaat aan de Zijlsingel in Haarlem. In een exclusieve serie blikt Spaarnestroom vooruit op wat er zal gaan klinken. Vandaag: Sandra van Nieuwland over ‘Hopelessly Devoted To You’.

door Paul Lips

omslagfoto: Peter Lodder

Daar staat ze in haar nachtponnetje, met haar haarband en ponykapsel. Bij de trap van de veranda. De tonen van de als een pedal steel klinkende gitaar leiden het lied in: ‘Hopelessly Devoted To You‘. Wat is er nou toch weer allemaal aan de hand?
Sandy is aan de kant gezet. Rücksichtslos gedumpt door haar vriendje Danny Zuko (John Travolta), de leider van de zogeheten ‘T-Birds’, van die opgeschoten jochies met vetkuiven en zwartleren jassen die stuk voor stuk graag een Marlon ‘The Wild One‘ Brando hadden willen zijn. In deze regio hadden we ook van zulke zogenaamd stoere clubjes. Wij noemden ze ‘De Brinta Boys’. De ‘Brinta’s’. Ze reden op Zündapps en je kon maar beter geen ruzie met ze krijgen.
Enfin, wat eerst nog een zoete droom leek dreigt na die mooie zomer te eindigen in een nachtmerrie. Ten overstaan van zijn vrienden vernedert Danny de dan nog als een bakvis ogende Sandy (gespeeld door Olivia Newton John). En dat allemaal op de Rydell High School waar ze beiden op zitten! Hoogste tijd voor een list, denkt Sandy, die spoedig een metamorfose zal ondergaan. Maar eerst zingt zij nog even haar smart van zich af met dat suikerzoete lied: ‘Hopelessly Devoted To You‘.

________________________________

“Jaaaaa, die ga ik doen tijdens RipLive”, zegt zangeres/componiste Sandra van Nieuwland enthousiast. “Terwijl ik het eigenlijk een lied vind dat niet meer helemaal van deze tijd is. Ik bedoel: hopelessly devoted to you. Hopeloos verknocht, toegenegen, toegewijd… aan jou! Totale overgave aan een partner, in dit geval een man? Tja, dat past misschien wel een beetje in het tijdsbeeld van toen. Zo werd er door velen gedacht dat het hóórde.
Maar het is echt muziek uit mijn jeugd. Ik hád die elpee, de soundtrack van ‘Grease‘, met al die hits er op. Ik kan ‘Hopelessly Devoted To You‘ zelf ook spelen op de gitaar. Ik vertelde aan mijn huidige vriend dat ik dat lied ga doen tijdens RipLive op 31 maart en hij keek me vragend aan. Hij kende het niet, haha. Het is echt een lied van een bepaalde generatie. Maar het blijft een mooi nummer. Ik heb er zin in om het die avond te zingen.
Met mijn eigen carrière gaat het goed. Ik ben veel aan het schrijven. De coronaperiode ben ik redelijk doorgekomen. Afgelopen jaar heb ik zelfs nog een album uit kunnen brengen, ‘Wonderland‘. In eigen beheer, dat is prettig, want daardoor kan ik maken wat ik zelf wil. Met mijn eigen band hoop ik binnenkort weer te kunnen gaan toeren. Het is een fikse klus voor iedereen om al die nummers in te studeren, maar uiteindelijk wordt het een feest van herkenning.”

________________________________
PRIJSVRAAG
Spaarnestroom mag 2 vrijkaartjes weggeven voor het concert op 31 maart 2023 in Patronaat. Mail het antwoord op de volgende vraag naar riplivepatronaat@gmail.com:
In december 2012 had Sandra van Nieuwland meerdere singles tegelijk in de Top10 staan. Hoeveel waren dat er?
Onder de juiste inzendingen verloten we 2 vrijkaartjes. Winnaars krijgen vanzelf bericht van de organisatie en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
______________________________

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 4

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This