Leestijd:

Reading Progress:

In 1982 bezocht ik het Lochem Festival in de gelijknamige plaats. The Clash zou daar optreden. Het was een geweldig concert. Direct bij aanvang werd ‘London calling’ ingezet, het prijsnummer in die tijd. The Clash was topfit en op het hoogtepunt van hun kunnen. Gaandeweg het optreden bekeek Joe Strummer al die punks voor het podium en maande de beveiligingsbeambten de hekken te openen: ‘Let those monkeys out!’.
Dat lieten de punks zich geen twee keer zeggen. Het werd een vrolijke bestorming van de Bastille met een hele hoop weirdo’s óp het podium. Het feest was compleet.
Tot zover de geschiedenis.

Afbeelding

Zaterdag 28 juni was ik even bij Zomer in de Zaanen, een van de leukste kleinschalige buurtfestivals van Haarlem. Daar speelde een keur van fijne bands, waaronder Party Party Boom Boom, een Haarlemse rockabillyformatie.
Blikvangers zijn zangeres Madelief in haar kleurrijke vintage-jurk en op torenhoge roze pumps, en bassist Jethro met zijn schitterende witgelakte bas en witte jasje met luipaard-motief.

Afbeelding
De muziek is ruig en heeft volgens eigen zeggen elementen van psychobilly en rock. Ook het element ‘punk’ is vertegenwoordig, getuige de vliegensvlugge bewegingen van de gitarist en gitariste over de halzen van hun instrument. Soms doet het zelfs een tikje denken aan de garagerock die medio jaren tachtig opwachting maakte. Meen ik daar nu een cover van ‘Boom Boom (I want you in my room)’ van die vermaledijde Vengaboys in een psychobillyversie te herkennen?

Afbeelding

Hoe dan ook, Party Party Boom Boom slaat aan, zowel bij de ouderen op het veld als bij de kids die door Madelief uitgenodigd worden om te dansen.
Alsof dat nog niet genoeg is wordt het hele zootje geïnviteerd om het podium te betreden, om daar met zijn allen het feestje compleet te maken. Ook hier dus een vrolijke bestorming van de Bastille. Party Party Boom Boom smaakt naar meer.

tekst & foto’s: Paul Lips

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

1 Reactie

  1. Henk

    The Clash speelde op Lochem in 1982.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This