Leestijd:

Reading Progress:

Dennis Kivit is zanger/gitarist/componist te Hoofddorp. Onder de titel ‘Uitgezocht!’ brengt hij zaterdag met zijn muzikale vrienden en vriendinnen een theaterconcert in Het Oude Raadhuis te Hoofddorp. Het wordt een programma waarin Kivit zijn leven in liedjes bezingt.

Dennis Kivit

Hoe is de stemming?
,,Een toontje lager. Ik stem mijn gitaar tegenwoordig een hele toon lager. Jimi Hendrix en Eddie van Halen deden/doen dat ook, maar dan een halve toon. Het is voor mij makkelijker spelen én zingen. Zonder gekheid: geestelijk ben ik zeer gelukkig. Ook in de liefde. En heel blij dat ik in theater Het Oude Raadhuis mag staan. De zaal waar het voor mij ooit begon. Waar ik zo’n beetje voor het eerst naar voorstellingen begon te gaan, zoals die van Paul de Leeuw en Hans Teeuwen.’’

Muzikaal begint alles bij The Beatles, zeg je regelmatig.
,,Dat geldt in elk geval voor mij. Ik ben van 1963 en het schijnt dat ik op tweejarige leeftijd al stond te dansen op de muziek van The Beatles. Ik herinner me nog goed dat mijn oudere broer de plaat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band had aangeschaft, en die telkens draaide op de slaapkamer die we deelden. Een fantastisch album natuurlijk. Ik marcheerde door de kamer op het ritme van ‘Getting better’. En zo’n nummer als ‘She’s leaving home’ vind ik briljant.’’

Dennis Kivit

Favoriete Beatles-nummer?
,,Get Back. Een McCartney-nummer. Eigenlijk een eenvoudig, rechttoe-rechtaan rockertje, met een geweldige solo van toetsenist Billy Preston. Van John Lennon vind ik Across The Universe heel mooi, heel spiritueel. Ik ben trouwens een nieuw programma aan het schrijven onder de titel ‘Let it Beatles’. Dat doe ik samen met Tijn Touber.’’

Wie is Tijn Touber?
,,Tijn Touber was in de beginperiode van Loïs Lane gitarist en componist bij die band. Hij is inmiddels al vele jaren actief als meditatieleraar en schrijver en verzorgt stilteconcerten. Met hem werk ik graag samen en geven we concerten aan huis en in het theater. Meditatie is voor mij persoonlijk een goede manier om rustig te worden en de stress achter me te laten. Onder de titel ‘Ruimte – reis naar het licht’ verzorgen Tijn Touber en ik op woensdag 18 juni een Ananda Meditatie-avond in de kapel van het Het Rosenstock-Huessy Huis in Haarlem.’’

Dennis Kivit

Tijdens ‘Uitgezocht’ zaterdag in Het Oude Raadhuis treden ook een aantal speciale gasten aan…
,,Achter de piano zit Leo Bouwmeester. Samen met jazz-zangeres Deborah Carter doe ik een duet. Zangdocent Sylvi Lane treedt ook op, net als de crooner Philip Paar, een expert op het gebied van het Great American Songbook. Tenslotte mijn dochter Danique en danseres Esther Nederpelt, mijn geliefde, die onder andere zal dansen bij het nummer ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel. Mijn beste vrienden komen dus de mooiste liedjes zingen. Kun je je voorstellen dat dat me gelukkig maakt?’’

INTERVIEW: PAUL LIPS
FOTOGRAFIE: REMCO VAN DER KRUIS

‘Uitgezocht’, te zien zaterdag 19 april vanaf 20.30 in Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg te Hoofddorp.

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This