Leestijd:

Reading Progress:

WAT INSPIREERT… FRANKLIN VAN DER ERF

Geplaatst op 29 oktober 2014

Wie een Haarlems evenement bezoekt zal hem regelmatig hebben gespot: Franklin van der Erf, de Man Met De Camera. Als razende fotoreporter struint hij allerlei soorten gebeurtenissen af, van popconcert tot theatervoorstelling en van opening tot stadspicknick. Donderdag en vrijdag is hij als acteur te zien in de voorstelling ‘Fred’, die na een Masterclass Improviseren van Project Fors wordt gespeeld in De Pletterij door leden van Alberdingk Thijm.

FranklinHoe is de stemming?
,, De stemming is goed. Ik zit goed in mijn vel. Ik krijg goede en leuke reacties op mijn Facebookpagina Haarlemse Evenementen in Beeld.’’

Je fotografeert allerlei evenementen, maar hebt ook een fulltime baan.
,,Ik ben orderbegeleider bij de Haarlemse drukkerij Style Mathôt. Daar worden ook heel veel platenhoezen gedrukt. We zitten naast het pand van de Record Industry, de grootste producent van vinyl in Europa. Catalogi van bijvoorbeeld Bob Dylan of Michael Jackson komen opnieuw op vinyl  uit, maar ook Beatrice van der Poel of Triggerfinger. Ik zie het allemaal voorbij komen. Voor mij maakt dat het werk extra leuk, ik hou erg van veel verschillende soorten muziek. Soms komen de artiesten ook echt langs om te kijken hoe dat proces gaat, zoals Michael Prins of Triggerfinger.’’

Donderdag- en vrijdagavond ben je te zien in ‘Fred’, oorspronkelijk een stuk van theatergroep Carver…
,,Het is een avond in twee delen. Eerst een improvisatieworkshop door Project Fors en daarna Alberdingk Thijm met ‘Fred’. Dat is namelijk een voorstelling die door improvisatie tot stand is gekomen. Het gaat om twee vrouwen die samen in één huis wonen. De zus van Fred en de vrouw van Fred, gespeeld door Yvonne Sipman en Monique van der Zouw. Maar Fred is dood. Dan verschijnt er een ander personage ten tonele, Arthur. Die rol speel ik. Die Arthur blijkt een nogal apart persoon te zijn. Dat zet de verhoudingen op scherp.’’

10313813_759003064131875_6752577434552731892_nDe Facebookpagina Haarlemse Evenementen in Beeld loopt als een trein. Waarom een aparte pagina?
,,Ik kreeg regelmatig goede reacties op mijn foto’s. Ik fotografeerde vaak bij het Ampzing Genootschap of de band Al De Brandweer en hou er van om momenten vast te leggen tijdens zo’n evenement als Bevrijdingspop. Het leek me goed om die foto’s geordend te plaatsen op een aparte pagina. Ik heb altijd al gefotografeerd, en heb inmiddels een digitale spiegelreflexcamera. De laatste tijd krijg ik regelmatig verzoeken om ergens te komen fotograferen.’’

10624849_581753288598018_445397076675101534_nVan welke muziek hou je?
,,Dat is heel breed, van blues tot jazz en van pop tot soul. Joe Bonamassa is een favoriet, maar ook BB King en Muddy Waters. Ik ben ook gek op Chef’Special en Beatrice van der Poel. Ellen ten Damme vind ik geweldig. Al dat materiaal koop ik uiteraard op vinyl.’’

PAUL LIPS

http://marcelkragt.wix.com/projectfors#!masterclass-improviseren–carvers-fred/cfso

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Pin It on Pinterest

Share This