Leestijd:

Reading Progress:

Karen Scheffers is fotografe. Naast fotografie heeft zij een passie voor dans. Haar foto’s vertonen regelmatig surrealistische beelden. Doordat haar foto onlangs verscheen in het Amerikaanse ‘Forbes Magazine’ brak zij internationaal door. Eén van haar foto’s die Scheffers nam van Samadhi Dance Company is aangekocht voor een wereldwijde multimediale campagne van de 6-sterren keten Taj Hotels Resorts and Palaces. Momenteel is er werk van haar te zien in galerie Meander te Zevenaar. Karen Scheffers woont in Zandvoort en heeft een studio in Haarlem.
Fotografe Karen Scheffers
Waar groeide je op?
,,Ik ben geboren in Tilburg en getogen in Heesch, in de buurt van Oss. Mijn vader was huisarts. Van mijn vroege jeugd herinner ik me dat we regelmatig de natuur in gingen. De bossen zijn dan ook als een thuis voor mij. Mijn schoonouders hebben een huisje in Garderen op de Veluwe. Daar is het heerlijk om te zijn. Loofbomen, naaldbomen, beukenbomen, in dat soort bossen zit een bijzondere energie. In de natuur voel ik me vrij.’’
Wanneer kreeg je belangstelling voor fotografie?
,,Naast zijn werk als huisarts was mijn vader een enthousiast fotograaf. Ook mijn moeder hield van fotograferen. Als kind tekende ik altijd al heel veel, iets dat ik nu nog steeds graag doe. Ik wilde altijd op vele creatieve vlakken bezig zijn, tekenen, fotograferen, muziek. Ik vond het moeilijk om daar een keuze in te maken.’’
Schilderij Karen Scheffers
Vandaar dat je carrière zich eveneens in diverse richtingen bewoog?
,,Ja, eerst heb ik een studie ruimtelijke en grafische vormgeving gevolgd in Utrecht. Met die opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als etaleur en stylist. Toch wilde ik verder studeren en heb vervolgens een dansopleiding in Tilburg gedaan. Door een blessure kon ik niet aan de slag als professioneel danser en heb me toegelegd op theatertechniek, een vak wat ik tien jaar lang heb uitgeoefend. Daarna heb ik de keuze voor fotografie gemaakt. Ik richt me op de thema’s Dans, Portret en Beauty.’’
Untitled door Karen Scheffers
Je werkt veel in je eigen studio…
,,In de studio kan ik zelf precies bepalen hoe ik het wil hebben. Ik heb de regie in handen en wil dat de energie klopt. Ik kies de beelden die ik wil vastleggen zorgvuldig uit en probeer er voor te zorgen dat alle details kloppen. Daar kan ook wel eens iets mis gaan, zodat ik dan toch moet improviseren. Waardoor vaak de mooiste dingen ontstaan. Ik probeer daarbij de perfectie te benaderen, die dan als het ware een beetje surrealistisch wordt.’’
Fotografe Karen Scheffers
Van welke muziek hou je?
,,Dat is best moeilijk om zo een, twee drie op te noemen. Ik hou van veel verschillende muziek. Coldplay vind ik goed, maar ook Blof. Maar de beste artiest vind ik toch Sade. Een prachtige zangeres. Ze is niet alleen goed op de plaat, maar ook haar concerten zijn prachtig.’’
INTERVIEW: PAUL LIPS
FOTOGRAFIE: REMCO VAN DE KRUIS
FOTO: ‘Untitled’, copyright KAREN SCHEFFERS
SCHILDERIJ: KAREN SCHEFFERS

We stellen jouw beoordeling op prijs.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde waardering: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit artikel niet aan jouw wensen voldeed!

Laten we dit artikel verbeteren!

Vertel ons hoe we dit artikel kunnen verbeteren?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

‘RIPLIVE2017’: DE LIEFDE VOOR MUZIEK ALS MIDDELPUNT

‘RIPLIVE2017’: DE LIEFDE VOOR MUZIEK ALS MIDDELPUNT

Feest. De liefde voor muziek en voor de nalatenschap van een aantal muzikale helden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen, deed de grote zaal van het Patronaat vrijdagavond volstromen voor ‘RipLive 2017’. Het werd een avond die zijn weerga niet kende, waarbij naar...

Pin It on Pinterest

Share This